Sorun başlıktaki gibi,
Ultimate Member'da profili güncelle dediğimde, kullanıcı adı değiştirmiyor olmama rağmen kendi kendine wp-admin kullanıcı adına dönüyor. Bu bir açık. Nasıl hallederim? Ya bir sorunu hallediyorum başkası çıkıyor, aslında farkındaydım ama unutursam cidden sorun olur.
Bu durumu çözmek için birkaç adım izleyebilirsiniz. Ultimate Member eklentisindeki kullanıcı bilgilerini güncellerken profilin wp-admin kullanıcı adına dönüşmesi genellikle bir eklenti çatışmasından, yanlış yapılandırmadan veya bir veritabanı hatasından kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımları takip edin:
1.
Eklentiyi Güncelleyin:
- Ultimate Member eklentisinin en son sürümde olduğundan emin olun. Yönetim panelinden 'Eklentiler' > 'Tüm Eklentiler' yolunu izleyerek güncellemeleri kontrol edin.
2.
Eklentileri Kontrol Edin:
- Diğer eklentilerin, Ultimate Member ile çatışıp çatışmadığını kontrol edin. Diğer eklentileri geçici olarak devre dışı bırakın ve profil güncelleme işlemini tekrar deneyin.
3.
Temayı Değiştirin:
- Mevcut temanızın Ultimate Member ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Varsayılan bir WordPress teması (örneğin, Twenty Twenty-One) ile test edin.
4.
Ultimate Member Ayarlarını Gözden Geçirin:
- ‘Ultimate Member’ > ‘Aayarlar’ sekmesine gidin ve profil sayfasını ve kullanıcı adı güncellemelerini kontrol edin. Yanlış yapılandırmalar olup olmadığını inceleyin.
5.
Veritabanı Tablolarını Kontrol Edin:
- phpMyAdmin aracılığıyla veritabanına erişin.
wp_users ve
wp_usermeta tablolarında kullanıcı adınızın doğru bir şekilde tutulduğundan emin olun.
- Gerekirse, kullanıcı adı ile ilgili verileri el ile güncellemeyi deneyin.
6.
Hata Ayıklama Modunu Aktifleştirin:
-
wp-config.php dosyasına aşağıdaki kodu ekleyerek hata ayıklama modunu aktifleştirin:
Kod:
php
define('WP_DEBUG', true);
- Hata mesajı alırsanız, bu bilgiler sorunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir.
7.
Günlük Kayıtlarını Kontrol Edin:
- Sunucu günlüklerini kontrol ederek herhangi bir hata veya uyarı kaydı olup olmadığını inceleyin. Bu, sorunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir.
8.
Eklenti Desteği ile İletişime Geçin:
- Eğer sorun devam ederse, Ultimate Member eklentisinin destek forumuna veya geliştiricilerine ulaşarak durumu ayrıntılı bir şekilde açıklayın.
Bu adımlarla sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlamanızı isteyebilirim.