- Makaleler
- 9
Konu başlıktaki gibi. WSL sorunsuz, sanallaştırma etkin, sanal makine platforumu açık. Ona rağmen çözemedim?
OS olarak Windows 11 24H2 kullanıyorum.
Hocam başka bir Linux dağıtımı dene? Onda hata vermezse bu Ubuntu sürümünde bir problem olabilir.
wsl --set-default-version 1[ATTACH type="full" size="971x503"]112543[/ATTACH]Sanallaştırmayı sadece BIOS'tan değil "Windows özellikleri" mi öyle bir yerden de açıp yeniden başlatman gerek sanırım. Oradan da açıksa yeniden başlatıp tekrar dene.
Hocam başka bir Linux dağıtımı dene? Onda hata vermezse bu Ubuntu sürümünde bir problem olabilir.
Eki Görüntüle 112528
Konu başlıktaki gibi. WSL sorunsuz, sanallaştırma etkin, sanal makine platforumu açık. Ona rağmen çözemedim?
OS olarak Windows 11 24H2 kullanıyorum.
wsl --set-default-version 1[ATTACH type="full" size="971x503"]112543[/ATTACH]wsl --install komutudur, bu hem sanallaştırma platformunu, hem WSL'i, hem de varsayılan dağıtım olarak Ubuntu'yu yükler. Sanallaştırma platformunun çalışması için yüklendikten sonra yeniden başlatma gereklidir, eğer bu adımı yapmadıysanız hatanın sebebi bu olabilir. Yeniden başlatmanıza rağmen hata alıyorsanız BIOS üzerinde sanallaştırmanın etkinleştirildiğinden emin olmak gerek, bazı sistemlerde direkt virtualization olarak yazabilir bazılarında ise SVM mode yazar, AMD sistemlerde SVM mode olarak denk geldim.WSL'in her şeyinin kurulu gelmesi için en garanti kurulum yoluwsl --installkomutudur...
Komut bittiğinde bir sonraki önyüklemede Sanal Makine Platformunun aktif olacağını söylüyor, yeniden başlatarak bu adımını yapmış mıydınız yoksa direkt Ubuntu'yu mu açtınız?
Komut bittiğinde bir sonraki önyüklemede sanal makine platformunun aktif olacağını söylüyor, yeniden başlatarak bu adımını yapmış mıydınız yoksa direkt Ubuntu'yu mu açtınız?