Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
1736014366234.webp

Konu başlıktaki gibi. WSL sorunsuz, sanallaştırma etkin, sanal makine platforumu açık. Ona rağmen çözemedim?
OS olarak Windows 11 24H2 kullanıyorum.

Çözüm
Hocam başka bir Linux dağıtımı dene? Onda hata vermezse bu Ubuntu sürümünde bir problem olabilir.

Ubuntu şart maalesef. Denemekten zarar gelmez.

Hyper-V etkinleşir Windows özelliklerinden.

Aynı durum devam etmekte.

PowerShell'e şu komutu yazarak çözdüm. Şu an sorunsuz çalıştırdım.
wsl --set-default-version 1

[ATTACH type="full" size="971x503"]112543[/ATTACH]
Sanallaştırmayı sadece bios'tan değil "Windows özellikleri" mi öyle bir yerden de açıp yeniden başlatman gerek sanırım. Oradan da açıksa sadece yeniden başlatıp tekrar dene.

Hocam başka bir Linux dağıtımı dene? Onda hata vermezse bu Ubuntu sürümünde bir problem olabilir.

Ubuntu şart maalesef. Denemekten zarar gelmez.

Hyper-V etkinleşir Windows özelliklerinden.

Aynı durum devam etmekte.

PowerShell'e şu komutu yazarak çözdüm. Şu an sorunsuz çalıştırdım.
wsl --set-default-version 1

[ATTACH type="full" size="971x503"]112543[/ATTACH]

Dosya Ekleri

• 1736017536476.webp
    1736017536476.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Çözüm
WSL'i eski sürümüne geçirmişsiniz, çözüm sayılır mı şüpheliyim. Güncel ve Microsoft'un geliştirmeye devam ettiği WSL sürümü WSL2'dir, şuanda WSL1 olarak adlandırılan eski WSL sürümü aslında Linux'u olduğu gibi bir sanal makinede çalıştırmıyordu. Onun yerine programların yaptığı çağrıları arada bir dönüşüm katmanı ile Windows çağrılarına dönüştürüp işlemleri Windows'un halletmesini sağlıyordu tıpkı Linux'ta Windows programlarını çalıştırmak için Wine kullanılması gibi. Bu da bazı programlarla vs. uyumsuzluğa yol açtığı için Microsoft bu yaklaşımdan vazgeçti, onun yerine Microsoft'un sağladığı custom bir Linux çekirdeği ayrı bir sanal makinede çalıştırılıp WSL dağıtımları da buna uygun çalıştırılıyor, tabii Windows ile entegre olmasını sağlayan özelliklerde sağlanıyor. Dolayısıyla yaptığınız işlemin çözüm olduğunu ve bunun çözüm işaretlenmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum, güncellenmeye devam eden WSL sürümü 2'dir. Aynı sorunu yaşayan birisini yanlış yönlendirecek bir yöntem, WSL açılıyor görünebilir ama günümüzde insanların kullandığı WSL bu değil.

WSL'in her şeyinin kurulu gelmesi için en garanti kurulum yolu wsl --install komutudur, bu hem sanallaştırma platformunu, hem WSL'i, hem de varsayılan dağıtım olarak Ubuntu'yu yükler. Sanallaştırma platformunun çalışması için yüklendikten sonra yeniden başlatma gereklidir, eğer bu adımı yapmadıysanız hatanın sebebi bu olabilir. Yeniden başlatmanıza rağmen hata alıyorsanız BIOS üzerinde sanallaştırmanın etkinleştirildiğinden emin olmak gerek, bazı sistemlerde direkt virtualization olarak yazabilir bazılarında ise SVM mode yazar, AMD sistemlerde SVM mode olarak denk geldim.

BIOS'a girmeden sanallaştırmanın durumunu öğrenmek için Görev Yöneticisinde CPU alanına bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: