Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Boşta duran 3 hoparlörümü stereo olarak kullanabilir miyim? Ortada olan da tek başına stereo ses versin telefonlar gibi.

Yani şöyle:

Ön standartlar: Stereo.
Sağ arka ile sağ ön standart aynı çalacak.
Sol arka ile sol ön standart aynı çalacak.
Orta ön ise stereo çalacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ycs1907 mantık güzel hocam ama pahalı daha uyguna var 150-200 civarına. Windows üzerinden yapamayız bunlar subwoofer amfisine giriyor.
Bende tek beyaz olan takılı.

1716045421355.webp

Ben aparatı gör diye örnek verdim. Elektronikçilerde vardır ya da başka sitelerden ucuza bulabilirsin.
Beyaza dediğim aparatı takarsan istediğin 2 kolondan da aynı sesi alacaksın. Hangi kolonları birleştirmek istiyorsan birkaç aparat daha alıp bu yöntemi uygulayacaksın.

Ya da hiç masraf etmeyim diyorsan kabloyu kesip diğer kolonu ona ekleyeceksin. Ama tavsiyem resimde göründüğü gibi rca çıkış alman.

Ben aparatı gör diye örnek verdim. Elektronikçilerde vardır ya da başka sitelerden ucuza bulabilirsin.
Beyaz'a dediğim aparatı takarsan istediğin 2 kolondan da aynı sesi alacaksın. Hangi kolonları birleştirmek istiyorsan birkaç aparat daha alıp bu yöntemi uygulayacaksın.

Ya da hiç masraf etmeyim diyorsan kabloyu kesip diğer kolonu ona ekleyeceksin. Ama tavsiyem resimde göründüğü gibi rca çıkış alman.

Hocam VGA girişten sağdaki, beyaz rca dişiden de soldaki hoparlör çalışıyor. Nasıl yaparız sizce?

Bende de X540 var hepsi RCA giriş. Sende orayı neden öyle yapmışlar anlamdım. Ama VGA'dan RCA'ya çeviri aparatları da var. Ona da girersen artacak tabii. Yine de sen bilirsin ama VGA girişinde muhtemelen ses çıkışı olduğu için kablo sayısı ikidir. O yüzden o kısmı kesip diğer kolonla birleştirsen daha az maliyet olacaktır.

Sana şu kadarını söyleyim tüm kolonlardan aynı sesi alacaksan gereksiz bir işlem bence. Onun yerine sadece sağ ve sol kolonları bağla yeterli. Windows ses ayarlarından da 2+1 olarak ayarla tamamdır. Şahsen ben 2+1 olarak kullanıyorum şu an diğer 3 kolon kenarda duruyor. Ve zaten kolon basın 70W olduğu için tok ve güzel ses alacaksn.
Senin dediğin gibi yapmak çok daha güzel ses sunmaz sana bence uğraşına değmez keşke vakit harcamasaydım dersin.

Bende de X540 var hepsi RCA giriş. Sende orayı neden öyle yapmışlar anlamdım. Ama VGA'dan RCA'ya çeviri aparatları da var. Ona da girersen artacak tabii. Yine de sen bilirsin ama VGA girişinde muhtemelen ses çıkışı olduğu için kablo sayısı ikidir. O yüzden o kısmı kesip diğer kolonla birleştirsen daha az maliyet olacaktır.

Sana şu kadarını söyleyim tüm kolonlardan aynı sesi alacaksan gereksiz bir işlem bence. Onun yerine sadece sağ ve sol kolonları bağla yeterli. Windows ses ayarlarından da 2+1 olarak ayarla tamamdır. Şahsen ben 2+1 olarak kullanıyorum şu an diğer 3 kolon kenarda duruyor. Ve zaten kolon basın 70W olduğu için tok ve güzel ses alacaksn.
Senin dediğin gibi yapmak çok daha güzel ses sunmaz sana bence uğraşına değmez keşke vakit harcamasaydım dersin.
Hocam 2006 model bu. Pek açmıyorum işte olduğumdan haftasonu öğlen anca. Zaten apartman olduğundan etik de olmuyor. Bazen canım sıkkınken binanın anasını ağlatıyorum orası ayrı konu. Neyse artık kalacak bir de kabloları lehimleyip orijinalliğini bozmak istemiyorum o yüzden yapacak bir şey yok.