Başarılı Kurulum X79-6M | Xeon E5 2640 v2 | 32 GB ECC RAM - macOS Monterey 12.7.3

Sistem Bilgileri​

• İşlemci: Intel Xeon E5 2640 v2
  • Anakart: Huananzhi X79-6M
  • Ekran Kartı: Asus ROG STRIX RX 570 8 GB OC
  • RAM: Samsung M393 Series 32 GB ECC RAM
  • SSD: Seagate Firecuda 510 240 GB NVMe
  • SSD2: Turbox SSD 256 GB (Depolama)
  • Wi-Fi adaptör: Tenda U1

Yapmış olduğum BIOS ayarları​

• CSM: Disabled
  • Above 4G Decoding: Disabled
  • Secure Boot: Disabled
  • Fast Boot: Disabled

Kullandığım imaj ve EFI​

İmaj: EFI: OpenCore 1.0.0 (GitHub üzerinden kendim güncelledim, imajla beraber gelen EFI 0.9.7 sürümündeydi ve kernel panic veriyordu.

Sistem için kullanılması gereken bazı config dosyaları​

Kurulum öncesi: EFI-OC-AtermiterX79-E5-2620v2-RX6600/EFI FakeSMC3 at main · VivaPeron/EFI-OC-AtermiterX79-E5-2620v2-RX6600
Kurulum sonrası: EFI-OC-AtermiterX79-E5-2620v2-RX6600/EFI VirtualSMC at main · VivaPeron/EFI-OC-AtermiterX79-E5-2620v2-RX6600

Ekstra bir .kext eklemesi yapmama gerek kalmadı, direkt olarak sistem tüm bileşenleri tanıdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
EFI'yi kontrol edecektim fakat EFI yerine OpenCore'un RELEASE linkini paylaşmışsınız. Elinize sağlık.
Teşekkürler. EFI ve sürücülerde oynama yapmadım. Yalnız attığım config'i (FakeSMC'yi) kullanmak zorunlu, yoksa kernel panic veriyor.

EFI'yi paylaşırsan milattan kalma kextlerden kurtarabilirim seni

EFI'yi paylaşırsan milattan kalma kextlerden kurtarabilirim seni
Okay, upload edeyim Drive'a birazdan.

@tarko OpenCore 1.0.0'a güncelledim ancak nedense Apple'ın Bootloader ekranını bir türlü geri getiremedim, eğer fixlenebilirse harika olur.

Son düzenleme:
Bunu uygulayıp çıkan UTBMap dosyasını da Drive ile paylaşır mısın?

Müsait bir vaktimde yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…