Techh

Uzman
Yer
Ekzosfer
Merhaba.

Başlıkta belirttiğim 3 cihaz arasında kaldım.

X7T-5060 ve Victus 16 (9J224EA) için değerlendiriyor olursam:
  • RTX 4070 ile RTX 5070 arasında, ham performans açısından neredeyse hiçbir fark yok.
  • i7-14700HX ile 14650HX arasında, cihazlar göz önüne alındığında çok ciddi bir fark bulunmuyor.
  • Panel özellikleri hemen hemen aynı. Çözünürlük farkını çok dikkate değer bulmuyorum zira RTX 5070, 2K oyunculuk için yeterli bir kart değil.
İki cihaz arasında 11.000 TL fiyat farkı bulunuyor.

Hikaye tabanlı oynuyor oynuyorum ve mühendislik programlarını kullanıyorum.

Bu iki cihaz arasından hangisi tercih edilmeli?

Pili biraz daha iyi gitsin isterseniz X7T, çok güçlü bir işlemciye ihtiyacınız varsa ve bunun için pilde kullanım süresinden taviz verebilirseniz R9T. Victus 16'yı direkt geçelim, r1 serisinde çok görülmese de özellikle s0-r0 modellerde kronik hall sensör arızası mevcuttur. Ayrıca;
4070 ile RTX 5070 arasında, ham performans açısından neredeyse hiçbir fark yok.
5000 serisinde DLSS4 ile Multi Frame Generation desteği olduğundan destekli oyunlarda FPS olarak 5070 öne geçecektir.
Panel özellikleri hemen hemen aynı. Çözünürlük farkını çok dikkate değer bulmuyorum zira RTX 5070, 2K oyunculuk için yeterli bir kart değil.
Değil. Attığınız Victus 16'da %62 sRGB 300 nit bir ekran varken X7T'de %100 sRGB 500 nit bir ekran var. Yani X7T'de renkler daha doğru, ekran daha parlak. Mühendislik uygulamalarından kastınız ne bilmiyorum ama işin içine çizim de girecekse %62 sRGB gamut yetersizdir.
Fikir oluşturması bakımından CTV'nin X7T ve R9T'nin incelemelerine de göz atabilirsiniz.

Pili biraz daha iyi gitsin isterseniz X7T, çok güçlü bir işlemciye ihtiyacınız varsa ve bunun için pilde kullanım süresinden taviz verebilirseniz R9T. Victus 16'yı direkt geçelim, r1 serisinde çok görülmese de özellikle s0-r0 modellerde kronik hall sensör arızası mevcuttur. Ayrıca;
Bu konuyu açıktan sonra, hall sensör probleminden dolayı Victus 16'yı elemiştim.

İşlemci performansı için 5070'den vazgeçmek istemedim. İ7 14650HX'de güçlü bir işlemci olduğu için X7T-5070 satın aldım.