26497

Becerikli
İçine Linux kurup kullanacağım. Basit düzeyde de bir oyun açacağım ama Raspberry Pi de kullanmak için sanallaştırma vs. yapmam lazım (belki Raspberry Pi sanallaştırma bile desteklemiyordur) olacak performans kötü etkilenecek.
O sebeple Raspberry Pi boyutlarında veya benzer donanıma sahip ama x86_64 Bit işlemcili olan bir mini PC arıyorum.
Minimum 8 GB RAM'i olursa iyi olur. İşlemcisi de ortalama olsa yeter.
İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon'da bu tür ürünler var.

Tabii bu işlemci ARM işlemciden ne kadar iyi tartışılır.

Ben sizin yerinde olsam ARM'den bu kadar çekinmezdim. Kendim Raspberry Pi 5 sahibiyim. 8GB versiyonu. SAMM Market'ten aldım.

4300 TL.

Şahsen ARM Linux'de çok güzel ilerlemeler yaptı. Minecraft zaten çalışıyor. Box64 ile oyunları direkt oynayabiliyorsunuz. Çok ilerleme yaptı. Bu emulation veya sanallaştırma değil bu arada. Wine ile aynı mantık.

Mümkünse FreeDOS olan bir şey iyi olur Windows lisans ücreti ödemem istemiyorum. Windows kullanmayacağım.
Evet sıkıntı iş o. Firmalar Windows lisansı için kuruş veriyor ama bize normal fiyatına ürüne ekleyip satıyorlar.

Ben de bundan almak istiyordum, hatta konu bile açmıştım. Windows lisansı olmasa 5-10k daha ucuz olurdu. Linux kullanıyorum ben de. İsterseniz okuyabilirsiniz. Son mesajımda bu konuya değinmiştim.

Şahsen ARM Linux'de çok güzel ilerlemeler yaptı. Minecraft zaten çalışıyor. Box64 ile oyunları direkt oynayabiliyorsunuz. Çok ilerleme yaptı. Bu emulation veya sanallaştırma değil bu arada. Wine ile aynı mantık.

Android'de termux içinden box64 + Wine ile açmayı denediğim çoğu uygulama açılmamıştı o sebeple ARM almaktan kaçınıyorum.

Tabii bu işlemci ARM işlemciden ne kadar iyi tartışılır.

Bence de değil. Benim iş hayal oldu sanırım. Teşekkürler.

Evet sıkıntı iş o. Firmalar Windows lisansı için kuruş veriyor ama bize normal fiyatına ürüne ekleyip satıyorlar.

Ben de bundan almak istiyordum, hatta konu bile açmıştım. Windows lisansı olmasa 5-10k daha ucuz olurdu. Linux kullanıyorum ben de. İsterseniz okuyabilirsiniz. Son mesajımda bu konuya değinmiştim.

Maalesef.

Ben sizin yerinde olsam ARM'den bu kadar çekinmezdim. Kendim Raspberry Pi 5 sahibiyim. 8 GB versiyonu. SAMM Market'ten aldım.

Bende de bir tane rpi vardı ama 512 MB RAM olduğu için içinde sunucuya çevirmek dışında bir şey yapamadım. Box64'ü bırak açmayı derleyememiştim bile yavaşlıktan. :rofl:

Android'de termux içinden box64 + Wine ile açmayı denediğim çoğu uygulama açılmamıştı o sebeple ARM almaktan kaçınıyorum.
Hocam Android biraz sıkıntı. Arada sırada oyun test videolarını görüyorum. Almaktan kaçınmanız normal. Android Box64 tecrübesi ile normal bir ARM mini PC Box64 tecrübesi aynı olmaz.

Çoğu kişi artık yeni nesil ARM board'lara kasa yapıp Steam Deck benzeri cihaz yapıyorlar yani. Emulator ve bazen normal x86 Windows oyunları için.

Hocam Android biraz sıkıntı. Arada sırada oyun test videolarını görüyorum. Almaktan kaçınmanız normal. Android Box64 tecrübesi ile normal bir ARM mini PC Box64 tecrübesi aynı olmaz.

Çoğu kişi artık yeni nesil ARM board'lara kasa yapıp Steam Deck benzeri cihaz yapıyorlar yani. Emulator ve bazen normal X86 Windows oyunları için.

Steam Deck Türkiye de olsa alınabilirdi aslnda ya.
Bakacağım inşallah Raspberry Pi ben üzmez.
İyi Sosyaller.

Steam Deck Türkiye de olsa alınabilirdi aslnda ya.
Bakacağım inşallah Raspberry Pi ben üzmez.
İyi Sosyaller.
Ben esasında onu da almayı planlıyordum. Çoğu yerde 25-32 bin TL arası maalesef. Ama hakikaten sıfır mühürlü ürün. Steam Deck OLED 1TB sıfır mühürlü 32 bin TL mesela. Değer mi ayrı konu.

LCD, 256 GB, ikinci el 15 bin civarı.

Değer mi tartışılır.