İçine Linux kurup kullanacağım. Basit düzeyde de bir oyun açacağım ama Raspberry Pi de kullanmak için sanallaştırma vs. yapmam lazım (belki Raspberry Pi sanallaştırma bile desteklemiyordur) olacak performans kötü etkilenecek.
O sebeple Raspberry Pi boyutlarında veya benzer donanıma sahip ama x86_64 Bit işlemcili olan bir mini PC arıyorum.
Minimum 8 GB RAM'i olursa iyi olur. İşlemcisi de ortalama olsa yeter.
İyi sosyaller.
Şahsen ARM Linux'de çok güzel ilerlemeler yaptı. Minecraft zaten çalışıyor. Box64 ile oyunları direkt oynayabiliyorsunuz. Çok ilerleme yaptı. Bu emulation veya sanallaştırma değil bu arada. Wine ile aynı mantık.
Evet sıkıntı iş o. Firmalar Windows lisansı için kuruş veriyor ama bize normal fiyatına ürüne ekleyip satıyorlar.
Ben de bundan almak istiyordum, hatta konu bile açmıştım. Windows lisansı olmasa 5-10k daha ucuz olurdu. Linux kullanıyorum ben de. İsterseniz okuyabilirsiniz. Son mesajımda bu konuya değinmiştim.
Şu an teknoloji dünyasında beni en çok şaşırtan ve heyecanlandıran şeylerden biri Strix Halo serisi Ryzen AI MAX+ işlemciler. Çünkü bu APU'ların entegre ekran kartı Radeon 8060S cidden inanılmaz performans sunuyor. RTX 4060 ile baş başa. Umarım yakın zamanda bu APU'yu el konsollarında görürüz.
Yurt dışında 1500 ve 2000 dolar arasında satılan bu ve benzeri yeni ürünlerin ülkemizde bu kadar yüksek fiyata satılması beni şahsen çok üzüyor. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sadece mini PC değil, laptoplar da bu durumda.
Şahsen ARM Linux'de çok güzel ilerlemeler yaptı. Minecraft zaten çalışıyor. Box64 ile oyunları direkt oynayabiliyorsunuz. Çok ilerleme yaptı. Bu emulation veya sanallaştırma değil bu arada. Wine ile aynı mantık.
Evet sıkıntı iş o. Firmalar Windows lisansı için kuruş veriyor ama bize normal fiyatına ürüne ekleyip satıyorlar.
Ben de bundan almak istiyordum, hatta konu bile açmıştım. Windows lisansı olmasa 5-10k daha ucuz olurdu. Linux kullanıyorum ben de. İsterseniz okuyabilirsiniz. Son mesajımda bu konuya değinmiştim.
Bende de bir tane rpi vardı ama 512 MB RAM olduğu için içinde sunucuya çevirmek dışında bir şey yapamadım. Box64'ü bırak açmayı derleyememiştim bile yavaşlıktan.
Hocam Android biraz sıkıntı. Arada sırada oyun test videolarını görüyorum. Almaktan kaçınmanız normal. Android Box64 tecrübesi ile normal bir ARM mini PC Box64 tecrübesi aynı olmaz.
Çoğu kişi artık yeni nesil ARM board'lara kasa yapıp Steam Deck benzeri cihaz yapıyorlar yani. Emulator ve bazen normal x86 Windows oyunları için.
Hocam Android biraz sıkıntı. Arada sırada oyun test videolarını görüyorum. Almaktan kaçınmanız normal. Android Box64 tecrübesi ile normal bir ARM mini PC Box64 tecrübesi aynı olmaz.
Çoğu kişi artık yeni nesil ARM board'lara kasa yapıp Steam Deck benzeri cihaz yapıyorlar yani. Emulator ve bazen normal X86 Windows oyunları için.
Ben esasında onu da almayı planlıyordum. Çoğu yerde 25-32 bin TL arası maalesef. Ama hakikaten sıfır mühürlü ürün. Steam Deck OLED 1TB sıfır mühürlü 32 bin TL mesela. Değer mi ayrı konu.