Benim DDR4 b-die bellekler 45'ten sonra patlıyor bende LN2 yapmak zorunda kaldım 25-30 da iyiyiz şu an. 🤣

H16M normalde 1.65 üzeri uygunsuz. Nadiren Scale olur seçmece kitler, ben de uzun süredir denemiyordum. 1.77'de Scale olduğunu doğruladım. Muhtemelen 1.8v civarında sonlanacak Scaling. Boot etmez sonrası ya da kit fiziki olarak patlıyor.

@Bandırmalı1965 gibi LN2 yapmadıkça 1.85-1.9v ve üzeri uygunsuz kaçar. DDR5'te B-Die voltaj sınırları henüz keskin değil ama 1.55 verip uzun vade kullananlar var forumlarda. 1.65 o da yiyecektir. Üzeri hiçbir belleğe kesin değil zaten. H16A için 1.8 VDD'ye kadar genelde sorun yok diyorlar, 1.75 ve üzeri onda da uygunsuz. H16M için 1.77 zaten direkt üretici limitinin üstünde. Seçmece kit, şansa denk gelmiş diyebiliriz. Tamamen silicon lottery bu tarz şeyler.

Nasıl oldu? Arp 0 verdim hala 33-35 nasıl çözeceğim?

Nasıl oldu? Arp 0 verdim hala 33-35 nasıl çözeceğim?

tRDWR 14, tfaw 24, tWR 36, olarak ayarlasam nasıl olur? 33-33 yaptıktan sonra tRCDRD 35 yapmak istiyorum.

@Ayhan Dönmez bu yürüdüğüm ince yolda, neden destek olmuyorsun? Boş ver CL28 en son yaparız. Şunları sıkıp oyuna girip denemek lazım. Senin bakış açın önemli, bana kısacağım ayarları söyle. CL umurumda değil. Voltaj en son.

Dosya Ekleri

• rxxx.webp
    rxxx.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Yapar. CL24'ten CL32'lere geriledin. @SunseTTime ile senin sonun hayır mı şer mi, ben çözemedim. @Marix çözmesi lazım bundan sonrasını.

''ben genel problem olduğunu düşünmüyorum, başka bir durum var bulamadık.'' son yorumu üstadın. :sleep: Muhtemelen @ggbye'nın sorununu da çözemez. Zaten o da bırakacakmış bu işleri. Geçen öyle dediydi.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    249 KB · Görüntüleme: 34
  • 1.webp
    1.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 223196

Patlamazsa böyle kalsın.

Ard 3 dene, 35-35 yaparsa kalsın. Ardptrınitval değeri, pmu training içerisinde DRAM timings.

Öyle ayarlıyorumda, olmadı. Bu değerler daha iyi değil mi?

"Ben genel problem olduğunu düşünmüyorum, başka bir durum var bulamadık." son yorumu üstadın. :sleep: muhtemelen @ggbye'nın sorununu da çözemez. Zaten o da bırakacakmış bu işleri. Geçen öyle dediydi.

Senin ve benim sorun çözülmez. Tek çare Intel bunu kabul et.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    256,9 KB · Görüntüleme: 32
Öyle ayarlıyorumda, olmadı. Bu değerler daha iyi değil mi?

Senin ve benim sorun çözülmez. Tek çare Intel bunu kabul et.

Bileşen değiştirmek, timing girmez, elektrik olsaydı benim sorunum çözülürdü.

Bileşen değiştirmek, timing girmez, elektrik olsaydı benim sorunum çözülürdü.

ISS bile değiştim, şehir değiştim ve PC komple değiştim. Hiçbir şey çözmedi.