20901

Üyecik
MSI X870P Wi-Fi anakarta sahibim. BIOS menüsü farklı olduğu için ayarlamaları yapamadım (RAM hızları, işlemci ayarları vs) sadece BIOS güncelleyebildim. Mesela RAM ayarları, işlemci ayarları... YouTube sayfanızda da farklı menülerin olduğu ayarlar var kırmızı siyah tonlarda, burada ilerleyemiyorum. Benim menü beyaz mavi karışık geliyor gözüme. Anlayamadım. Anakart ayarlarını nasıl yapmam lazım? BIOS ekranını ekte yükledim. Şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Görsel 2025-04-23 saat 18.02.23_3ff3979b.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI X870P Wi-Fi anakarta sahibim. BIOS menüsü farklı olduğu için ayarlamaları yapamadım (RAM hızları, işlemci ayarları vs) sadece BIOS güncelleyebildim. Mesela RAM ayarları, işlemci ayarları... YouTube sayfanızda da farklı menülerin olduğu ayarlar var kırmızı siyah tonlarda, burada ilerleyemiyorum. Benim menü beyaz mavi karışık geliyor gözüme. Anlayamadım. Anakart ayarlarını nasıl yapmam lazım? BIOS ekranını ekte yükledim. Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 143023
X870P Wi-Fi anakartınız için optimum BIOS ayarlarını yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. BIOS'a Giriş​

- Bilgisayarınızı başlatın ve BIOS'a girmek için açılış sırasında Del veya F2 tuşuna basın.

2. BIOS Arayüzü​

- Uyandığınız ekranınız "EZ Mode" veya "Advanced Mode" formatında olabilir. Advanced Mode'a geçmek için sağ üst köşede bulunan Advanced sekmesine tıklayın.

3. RAM Hız Ayarları​

- Overclocking sekmesine gidin.
- RAM'inizin firmware dökümantasyonunda belirtilen maksimum hızını kontrol edin.
- RAM frekansını ayarlamak için "DRAM Frequency" seçeneğini bulun ve uygun değeri seçin (örneğin, 3200 MHz).

4. İşlemci Ayarları​

- CPU Configuration bölümüne gidin.
- İşlemcinin gücünü artırmak için "Precision Boost" veya "Overclocking" seçeneklerini ayarlayın, eğer bu ayar bulunuyorsa.

5. Güç Tasarrufu Ayarları​

- Advanced sekmesine geçin ve "Power Management Setup" bölümünü bulun.
- Gerekli güç tasarrufu ayarlarını yapın (örneğin, "C States" veya "Cool 'n' Quiet" ayarlarını yapılandırın).

6. Kaydet ve Çık​

• Ayarları yaptıktan sonra, sağ alt köşedeki Save & Exit seçeneğine tıklayın.
  • Değişikliklerinizi kaydedin ve BIOS'tan çıkın.

7. Kontrol​

- Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında, BIOS ayarlarınızın doğru yapıldığını kontrol edin. RAM ve işlemci hızlarını kontrol edin.

# Not:​

Eğer BIOS menüsü diğer videolarda gördüğünüz gibi kırmızı-siyah temada değilse, bu anakartın versiyon farklarından veya kullanılan BIOS sürümünden kaynaklanıyor olabilir. BIOS güncellemesi yapmayı da düşünebilirsiniz. Ancak, dikkatlice yapmalısınız, çünkü yanlış bir güncelleme ciddi sorunlara yol açabilir.

Herhangi bir sorun yaşarsanız, belirtilen adımlara tekrar göz atın. Başarılar!