Selam arkadaşlar,
Şu an kullandığım E5-2630 v4 işlemci, düşük saat hızından dolayı GTA 4 gibi oyunlarda RX 580 ekran kartıma darboğaz yapıyor ve anlık droplar yaşıyorum. Bu sorunu çözmek için çarpan kilidi açık olan E5-1650 v3 (SR20j) işlemciye geçiş yapacağım.
Sistem özelliklerim ve OC planım şu şekilde:
Sormak istediğim birkaç detay daha var:
Şu an kullandığım E5-2630 v4 işlemci, düşük saat hızından dolayı GTA 4 gibi oyunlarda RX 580 ekran kartıma darboğaz yapıyor ve anlık droplar yaşıyorum. Bu sorunu çözmek için çarpan kilidi açık olan E5-1650 v3 (SR20j) işlemciye geçiş yapacağım.
Sistem özelliklerim ve OC planım şu şekilde:
- Anakart: X99M-H D4 (6 fazlı, R80 indüktörlü). VRM kısmına eski bir PSU fanı ile doğrudan hava üflemeli bir modifiye yapacağım.
- İşlemci: E5-1650 V3 (hedefim 4.2 GHz - 4.4 GHz stabilite).
- RAM: ECC (sunucu) RAM kullanıyorum, bu yüzden i7-5820K seçeneğini eledim.
- soğutucu: bütçem 400-700 TL civarı olduğu için strong M.2 Pro (2 bakır borulu, kule tipi) almayı planlıyorum. Daha iyi fan önerileriniz var ise yazabilirsiniz.
Sormak istediğim birkaç detay daha var:
- 2 bakır borulu bir kule tipi soğutucu ve çift fan modifiyesi ile oyunlarda (GTA 4 vb.) Bu işlemciyi dizginleyebilir miyim?
- 6 fazlı bu anakart, VRM'lere aktif fan desteği sağladığım takdirde bu voltaj yükünü uzun vadede kaldırabilir mi?
- Bu bütçe odaklı setup ile darboğazı tamamen bitirebilir miyim?
Son düzenleyen: Moderatör: