özkan2345

Uzman
Selam arkadaşlar,

Şu an kullandığım E5-2630 v4 işlemci, düşük saat hızından dolayı GTA 4 gibi oyunlarda RX 580 ekran kartıma darboğaz yapıyor ve anlık droplar yaşıyorum. Bu sorunu çözmek için çarpan kilidi açık olan E5-1650 v3 (SR20j) işlemciye geçiş yapacağım.

Sistem özelliklerim ve OC planım şu şekilde:

• Anakart: X99M-H D4 (6 fazlı, R80 indüktörlü). VRM kısmına eski bir PSU fanı ile doğrudan hava üflemeli bir modifiye yapacağım.
  • İşlemci: E5-1650 V3 (hedefim 4.2 GHz - 4.4 GHz stabilite).
  • RAM: ECC (sunucu) RAM kullanıyorum, bu yüzden i7-5820K seçeneğini eledim.
  • soğutucu: bütçem 400-700 TL civarı olduğu için strong M.2 Pro (2 bakır borulu, kule tipi) almayı planlıyorum. Daha iyi fan önerileriniz var ise yazabilirsiniz.

Sormak istediğim birkaç detay daha var:

1. 2 bakır borulu bir kule tipi soğutucu ve çift fan modifiyesi ile oyunlarda (GTA 4 vb.) Bu işlemciyi dizginleyebilir miyim?
  2. 6 fazlı bu anakart, VRM'lere aktif fan desteği sağladığım takdirde bu voltaj yükünü uzun vadede kaldırabilir mi?
  3. Bu bütçe odaklı setup ile darboğazı tamamen bitirebilir miyim?
Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum. Teşekkürler iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakartla pek O.C tavsiye etmem, fazlasıyla giriş seviyesi. Kullandığın RAM'ler sunucu olmasaydı i7-5820K mantıklı olurdu. Ekstra olarak alacağın 700 liralık soğutucular soğutamaz bunları. @CRT_User @avkila.tech

Anakart giriş seviyesi hocam, işlemci slikonu iyi çıksa da kendisi dayanamayabilir. Ki marka güven vermiyor. Denemesi bedava, şahsen 4.0GHz-4.1GHz üzerine çıkmazdım. Alacağın işlemci 140W içiyor, üstüne O.C yapacaksınız. 200W'lara kadar çıkar. O fiyata alacağın soğutucu soğutamaz. Bunun benzeri alman gerekir.

Hocam bu arada markayı yazmayı unutmuşum marka jginyue.
Aliexpress de satılan çin markası anakartlardan. Oc potansiyeli pek iyi olmuyor bu marka anakartların yine de denemesi bedava. Giriş seviyesi 4 - 5 borulu soğutucularla soğutman mümkün ama düşük devirde 80C görürsün, yüksek devirde de kafa ütüler.

AliExpress'de satılan Çin markası anakartlardan. OC potansiyeli pek iyi olmuyor bu marka anakartların yine de denemesi bedava. Giriş seviyesi 4 - 5 borulu soğutucularla soğutman mümkün ama düşük devirde 80C görürsün, yüksek devirde de kafa ütüler.

Pek bu mu https://www.trendyol.com/megalodon/...fani-sadece-intel-islemciler-icin-p-901763342 yoksa bu mu https://www.hepsiburada.com/gamemas...pey&adj_t=1f4imnxj_1fnj6c85&adj_campaign=epey

Aha X99 favorim.

O sistem için ve o işlemci için 90mm 6 bakır borulu çift kule yeterli. Asiri isinan bir islemci degil, ihs boyutu cok fazla.

Eger ki sicakliklar cok onemli ise frost commander 140 alabilirsin.

Kendim e5 1650 v3 işlemcimi 4.6ghz 1.45V seklinde kullaniyorum. 90mm 3 fan 6 borulu seklinde.

Ayrica islemcinin IHS kismini zimparala, bu islemciler ihs warped seklinde geliyor.
Anakart giriş seviyesi hocam, işlemci slikonu iyi çıksa da kendisi dayanamayabilir. Ki marka güven vermiyor. Denemesi bedava, şahsen 4.0GHz-4.1GHz üzerine çıkmazdım. Alacağın işlemci 140W içiyor, üstüne O.C yapacaksınız. 200W'lara kadar çıkar. O fiyata alacağın soğutucu soğutamaz. Bunun benzeri alman gerekir.
E5 1650 V3 4.6 ghz 1.45V core 3.6 cache 1.3v prime95 small fft avx kapali 270W cekiyor yaklasik. 4.5 1.35v ise 220 cekiyor.

Selam arkadaşlar,

Şu an kullandığım E5-2630 v4 işlemci, düşük saat hızından dolayı GTA 4 gibi oyunlarda RX 580 ekran kartıma darboğaz yapıyor ve anlık droplar yaşıyorum. Bu sorunu çözmek için çarpan kilidi açık olan E5-1650 v3 (SR20j) işlemciye geçiş yapacağım.

• Anakart: X99M-H D4 (6 fazlı, R80 indüktörlü). VRM kısmına eski bir PSU fanı ile doğrudan hava üflemeli bir modifiye yapacağım.
  • soğutucu: bütçem 400-700 TL civarı olduğu için strong M.2 Pro (2 bakır borulu, kule tipi) almayı planlıyorum. Daha iyi fan önerileriniz var ise yazabilirsiniz.

1. 2 bakır borulu bir kule tipi soğutucu ve çift fan modifiyesi ile oyunlarda (GTA 4 vb.) Bu işlemciyi dizginleyebilir miyim?
  2. 6 fazlı bu anakart, VRM'lere aktif fan desteği sağladığım takdirde bu voltaj yükünü uzun vadede kaldırabilir mi?
VRM hakkinda konusacak olursak VRM heatsink yeterince buyuk. Ama tavsiyem blower fan kullanman. Saylangoz tip seklinde olsun.

VRM heatsink sicakligin 60C altinda tutmaya calis. Ben saylangoz tip fan ile 230W tutabiliyorum vrmler isinmadan. Anakartim X99 QD4 3.0

Ikinci elden sogutucu ara lutfen. Ya da silikon kalitesi cok iyi gelirse 1.2v 4.3ghz yapilabilir.

Anakartta OC yapilmiyorsa OC kilidini bios mod ile kaldirmak gerekir, bunun hakkinda rehberim techolayda mevcut. Bakabilirsiniz.

Selam arkadaşlar,

VRM hakkinda konusacak olursak saylangoz tip fan ile yeterli olacaktir.

Islemciyi zimparalayin.

Ayrica anakart 6 fazli degil. 3 Faz ama doubler ile 6 faza cikarilmis. Sahte 6 faz, 3 gercek faz var yani.