MAJ3R'in alternatifi veya gitmesi gerektiğini düşünmüyorum ancak XANTARES konusunda aynısını söyleyemeyeceğim. Eski firepower'ı yok, takımı mental olarak kötü etkiliyor. Gençlerin firepower'ı daha yüksek. Maalesef XANTARES'in ismi dışında albenisi kalmadı bence. Yok bu takımı taşıdı falan bunları geçmek lazım. TRCS'nin bugünlere gelmesinde daha kimlerin kimlerin parmağı vardı. Yarısından fazlası yok oldu.

@SF26 Ya var ya tam bir trolsün sen. Şu takıma T1 diyorsun ya, seni ciddiye alasım bile gelmiyor. Sen hangi T1 takımın sezon ortası 2 ay kafa tatili yaptığını gördün? XANTARES'in tatilinden bahsetmiyorum, direkt takımca yapılan tatilden bahsediyorum. Hayır onu geçtim, takımın son zamanda es geçtiği turnuvaları sayamıyorum bile artık.

Vertigo ve Anubis'in kaldırılması, takıma son darbeyi vurdu; takke düştü kel göründü. Yıllarca aynı adamlarla oynadığın halde doğru dürüst harita oynayamıyorsun. Hepsi yarım yamalak. Takımın kurulduğu günden bu yana Ancient oynanmamasından bahsetmiyorum bile.

Top 4 olduktan sonra çıtayı artıramamak açıkça motivasyonu kırmış. Buna bağlı olarak XANTARES ve MAJ3R'de gözlü görülür bir gerileme söz konusu. Bunu dile getirmekten çekinmenin bir anlamı yok.

MAJ3R'in alternatifi veya gitmesi gerektiğini düşünmüyorum ancak XANTARES konusunda aynısını söyleyemeyeceğim. Eski firepower'ı yok, takımı mental olarak kötü etkiliyor. Gençlerin firepower'ı daha yüksek. Maalesef XANTARES'in ismi dışında albenisi kalmadı bence. Yok bu takımı taşıdı falan bunları geçmek lazım. TRCS'nin bugünlere gelmesinde daha kimlerin kimlerin parmağı vardı. Yarısından fazlası yok oldu.
Kesinlikle öyle. Konu boyunca yazılmış en net mesajlardan birisi. :alkış:

@SF26 Ya var ya tam bir trolsün sen. Şu takıma T1 diyorsun ya, seni ciddiye alasım bile gelmiyor. Sen hangi T1 takımın sezon ortası 2 ay kafa tatili yaptığını gördün? XANTARES'in tatilinden bahsetmiyorum, direkt takımca yapılan tatilden bahsediyorum. Hayır onu geçtim, takımın son zamanda es geçtiği turnuvaları sayamıyorum bile artık.

Vertigo ve Anubis'in kaldırılması, takıma son darbeyi vurdu; takke düştü kel göründü. Yıllarca aynı adamlarla oynadığın halde doğru dürüst harita oynayamıyorsun. Hepsi yarım yamalak. Takımın kurulduğu günden bu yana Ancient oynanmamasından bahsetmiyorum bile.

Top 4 olduktan sonra çıtayı artıramamak açıkça motivasyonu kırmış. Buna bağlı olarak XANTARES ve MAJ3R'de gözlü görülür bir gerileme söz konusu. Bunu dile getirmekten çekinmenin bir anlamı yok.
Tamam kanka trollüm ben, sizin dediğiniz gibi ilerlediğimiz zaman çakıldığımız zaman gene bu eleştiri yaparsınız.
Hadi kolay gelsin, analist arkadaşlar koskoca TRCS'ye yön verebilir.

Vitality denk getirdin mi yeniyorsun ama denk getiremezsen +18 denemeler yapıyor üstünde.
Ayrıca firepower ve Utility kullanımı açısından belki de gelmiş geçmiş en iyi 2 takımdan birisi Efsane Astralis ile birlikte.
Legacy kısmına girmeyeceğim zira katılmamaları gereken yere katılmış takımlar.
Katilmamalari yere katilmis takimlar major'de stage 1'den gelip playoff yapiyordu az daha, demek ki yapilabiliyormus.

O kadar da olsun Vitality zaten, CS takimlarina hayvan gibi para harcaniyor o analist ekibine vs. gecen sene ne paralar harcamislar haddi hesabi yoktu.

Oyun tarzlarina tersis ama, bunu anlamak gerekiyor. Onlar fazla taktiksel bir takimken biz fazla patkut vurmali oynayan bi' takimiz. Major'de de Legacy bu yuzden yenebildi zaten, biz de daha once bu sekilde yendik zaten. Taktiksel donen savaslarda bir numaralar fakat Ali ya da Can abi kaldirip 3 tane vurabiliyor bir anda ve buna izin veriyorlar cunku yapilari buna uymuyor. Bu sekilde bugun bireysel anlamda onlari yenme sansimiz vardi, Can abi zaten vurabilirse oyunun basinda daha fazla vuruyor, vuramazsa vuramiyor. Vitality olsaydi ve firepower anlaminda onlara ters gelip biraz iyi baslasaydik yenebilirdik.

Ayrica dedigim gibi, Mongolz'u yenemeyecegimiz cok belliydi bence. 11-1 oldugunda bile comeback yiyecegimizi hissettim 2. 3. roundu verdigimizde. En azindan eglence olurdu sosyal medyaya vs.

Ef'den sonra ilk kez bu kadroyu bir izleyeyim dedim xanti ile maj3r bitmiş resmen firepower gücü hiç kalmamış.

Jeri geçiyorum firepowerinin düşük olmasını anlarım (3 de biraz azmış :D)
Xanti için firepoweri hiç kalmamış demek bence doğru olmaz 3 4 gün önce firepoweri 92 idi. Ef ye göre daha kötü orası ayrı fakat hala iyi bir oyuncu bence tekrar toparlar.
Sinir problemlerini çözebilse keşke :(

J3R'i geçiyorum firepowerinin düşük olmasını anlarım. (3 de biraz azmış :D)
Bu seviyede oynayan bir takım için, "IGL takımı yönetsin, çok vurmasa da olur." demek mümkün değil. T1'de kalıcılık istiyorsak takım her maç 5 oynayacak, patır patır vuracak. Bunun başka oluru yok.

Bu seviyede oynayan bir takım için, "ıgl takımı yönetsin, çok vurmasa da olur." demek mümkün değil. T1'de kalıcılık istiyorsak takım her maç 5 oynayacak, patır patır vuracak. Bunun başka oluru yok.

Katılıyorum jer firepower konusunda aşırı berbat.

1755209335923.webp

Umarım 1 olmaz şurası :D

Bu seviyede oynayan bir takım için, "IGL takımı yönetsin, çok vurmasa da olur." demek mümkün değil. T1'de kalıcılık istiyorsak takım her maç 5 oynayacak, patır patır vuracak. Bunun başka oluru yok.
Yani aslinda oluyor, J3R rating olarak chopper'a yakin, Aleksib'den de daha iyi. Spirit ve NaVI o IGL'lerle kacar tane turnuva ve major kazandi haddi hesabi yok.

Olay bence dedigim gibi takimda bireysellere bagli degil ve oyle de olmayacak, daha once EF doneminde yok sorun su yok sorun bu diye degise degise takimin kimyasini iyice yok ettiler.

Bugun J3R'i yedege ceksen yerine getirebilecek bir IGL'in yok senin Turkiye'de. 1 yabanci 4 turk de olmuyor iste anlamak lazim, Cizzx mi olacak IGL.

Woxic zaten mactan maca oynuyor arada sirada, IGL oldugu donem cross'una cikan adami vuramaz oldu keza XANTARES de oyle. Zaten daha kendi capindaki sinirleri zor kontrol eden birisi takimi yonetemiyor, o da denendi ve gorduk. J3R ciksa kim gelecek yerine, Cizzx mi gelecek imoRR mu gelecek? Sanki her sene altyapidan bi' kyousuke bi' donk cikartiyoruz gibi davranmaniz garip.

Bu takima adam gibi bir analist ekibi, J3R'le beraber calisacak tonla adam lazim. Ha onlar niye olmuyor ben de bilmiyorum, gandhi'ye de maas odemek lazim simdi.

1755209696777.webp

Yani su kariyerdeki bir adam sirf Turk ve tanidik diye analist oldu takima. Ne diyim ki ben? İsmet yapti EF'de su takimin analist gorevini ya kac ay kac yil, yaziktir gunahtir ya.

Vitality denen takim bu kadar kazaniyor turnuvalari ama o analist ekibine o oyuncularin psikolojik durumlari icin ekiplere vs. ne kadar para harciyorlar haberiniz var mi bir arastirin derim.

Benim şahsi düşüncem, Maj3r'in aktif kadro yerine analiz ekibine geçmesi ve yerine xfl0Ud'un getirilmesi gerektiği.
Pratikte woxic, maka gibi IGL + AWP oynayabilir. Zaten pasif bir AWP rolünde oynuyor ve bu onun üstüne çok yük bindirmez.
Takımın firepower oranını Xantares Wicadia xfl0ud üçlüsü sırtladığı zaman Maj3R'in düşürdüğü oranlar yükselir ve gereksiz kayıplar verilmez.

Woxic'in IGL oynayamayacağını düşünenler Brollan, huNter, electroNic, falleN, Twistzz, Stanislaw gibi top tier oyuncuların IGL olmadan önce hangi rollerde oynadığını da göz ardı etmeyi bırakmalı.