@Cruslan burada kimsenin mağdura odaklandığı yok, siz nasıl anlamak isterseniz öyle anlıyorsunuz sadece. Size diyoruz ki: Bu paketin dolar bazında ucuz gözüküp aslında pahalı olmasının asıl sebebi ekonominin kötü yönetilmesi. İnatla bunun tersini söylediğimizi savunuyorsunuz.

Tekrar yazıyorum: 309 TL'yi dolara böldüğümüzde oldukça düşük bir rakam çıkıyor çünkü 1 dolar = 34 TL. Bu bakış açısıyla dolar ne kadar artarsa biz bu paketi o kadar ucuza almış olacağız. Sizin ucuz olarak göstermeye çalıştığınız bakış açısı bu oluyor. Biz de diyoruz ki bu bakış açısı yurt dışında dolar kazanıp burada harcamaya gelenler için, bizim için değil. Yurt dışındaki 1.500-2.000 dolar asgari ücret alırken bu paketi 15-20 dolara alıyor, biz 506 dolar asgari ücret alırken bu paketi 9-10 dolara alıyoruz.

Lütfen cümleleri yarım yamalak okuyup söylemediğimiz, savunmadığımız şeyleri savunuyormuş gibi suçlamalarda bulunmayın. Ben böyle bir şey demedim de argümandır. Mesajımda açık açık ekonominin kötü olduğunu ifade etmeme rağmen inatla okumayıp kafanızdakini yazıyorsunuz.

@Cruslan burada kimsenin mağdura odaklandığı yok, siz nasıl anlamak isterseniz öyle anlıyorsunuz sadece. Size diyoruz ki: Bu paketin dolar bazında ucuz gözüküp aslında pahalı olmasının asıl sebebi ekonominin kötü yönetilmesi. İnatla bunun tersini söylediğimizi savunuyorsunuz.

Tekrar yazıyorum: 309 TL'yi dolara böldüğümüzde oldukça düşük bir rakam çıkıyor çünkü 1 dolar = 34 TL. Bu bakış açısıyla dolar ne kadar artarsa biz bu paketi o kadar ucuza almış olacağız. Sizin ucuz olarak göstermeye çalıştığınız bakış açısı bu oluyor. Biz de diyoruz ki bu bakış açısı yurt dışında dolar kazanıp burada harcamaya gelenler için, bizim için değil. Yurt dışındaki 1.500-2.000 dolar asgari ücret alırken bu paketi 15-20 dolara alıyor, biz 506 dolar asgari ücret alırken bu paketi 9-10 dolara alıyoruz.

Lütfen cümleleri yarım yamalak okuyup söylemediğimiz, savunmadığımız şeyleri savunuyormuş gibi suçlamalarda bulunmayın. Ben böyle bir şey demedim de argümandır. Mesajımda açık açık ekonominin kötü olduğunu ifade etmeme rağmen inatla okumayıp kafanızdakini yazıyorsunuz.
Böyle R görmedim bu arada. 2000 dolar kazanan için de Türkiye de 300 dolar kazanan için de 9 dolar gayet düşük rakam. Bize göre pahalı demenin anlamı yok çünkü pahalı olmasının sebebi firma değil. Sen fakirsin(ülke ortalaması), fakir olmanın da bir sebebi var. Bunun sebebi de firma değil. İlk cümlen haricinde yazdığın her şey rekürsif olarak birbirine bakıyor yani duvara konuşmaktan farksız, tavuk mu yumurtadan misali. Tek sebep ilk cümlen, gerisi üzerine çıkılmış kaçak kat.

Gerçekten bu mesajları nasıl okuyorsun hayretler içerisindeyim. Yahu mesajda geri adım attığım cümle nedir Allah aşkına? Ben de ekonomi kötü diyorum, sen de ekonomi kötü diyorsun ama sen aradan çıkıp yok sen böyle demedin Game Pass suçlu dedin diyorsun. Game Pass suçlu dediğim yeri göster diyorum, yok dedin dedin diyorsun. Demedim diyorum, bu argüman değil diyorsun. Şaka gibi yemin ederim kafayı yiyeceğim...

Konuya attığım ilk mesajda da ''Adamların yaptığı zamma bir şey diyemeyiz, baştan aşağı her şeye zam geliyor, şemsiye girdikçe giriyor'' yazdım. Okumuyor musun?

çünkü pahalı olmasının sebebi firma değil.
Ya arkadaşım ben sebep firma mı dedim? Değil diyorum, değil. Pahalı olmasının sebebi ekonominin kötü olması. Firma değil, firma değil, firma değil, firma değil, firma değil. Burada hiçbir cümlemde firmayı suçlamadım. Niye inatla kendi kafandakini ben söylemişim gibi yazıyorsun. Ben hiçbir cümlemde firma suçlu demedim.

Benim yazdığım şeyleri yazıyorsun ama benim aksini söylediğimi söyleyip beni suçluyorsun. Nasıl bir okuma tarzın var anlamak mümkün değil. Ben de sana ekonomi kötü diyorum, sen de bana ekonomi kötü diyorsun. Ama sen diyorsun ki hayır sen öyle bir şey demedin sen ekonomi çok iyi suçlu Game Pass dedin diyorsun...

Elimde olsa devasa harflerle suçlu Game Pass değil, hükümetin olumsuz ekonomi politikası yazacağım okuman için.

Son düzenleme:
Bir süredir 309 TL idi zaten, çok yeni bir şey değil. Açıkçası bakıldığında firmanın açgözlülüğünden ziyade ekonomik durumlar işin içine giriyor. ABD fiyatlarına bakıldığında Ultimate üyelik 19.99$ diyor. Onlar için 20 TL gibi bir şey. Ülkemizde ilk ay denemesi 5.90 TL kampanyası vardı bir ara, onu çok hızlı bir şekilde geri çektiler, ancak ABD tarafında halen daha aktif mesela. Şimdi 309 TL eder mi, bu değişir ancak bence değmez. Eğer 1 ayda bitiririm dediğiniz bir iki oyun varsa PC tarafında 209 TL verip almak halen mantıklı. Ultimate tarafında ipin ucu kaçmış. Daha da zam gelir gibi düşünüyorum açıkçası.