XBOX Series X vs PS5

Kırık PS5 diyenler de olmuş ancak cihazı kırılınca Sony cihazı banlıyor diye biliyordum

Diyelim kırık cihazı aldık bu sefer de Sony oynamamıza mani olmayacak mı?

Sistem iyiyse Emülatör ile oynarsın Pc'de GodFather 2oynuyorum Uncharted 3 düzgün çalışmıyor mesela deneyebilirsin.
Peki hangi uygulama ve hangi rom iso siteleri kullanıyorsunuz?

Özel oyunlar dışında olan tüm hikayeli oyunlar Xbox tarafında var zaten.
Özel oyunları oynamamış birisine PS öneririm şahsen özellikle de hikaye odaklı oyunları seviyorsa. Eğer oynadıysa ve bütçe kısıtlı ise Xbox öneririm. İki konsolu da kullanmış olarak Xbox tarafında güzel bir deneyimim olmadı. Mecbur PS' ye geri döndüm.

RPCS3 sitesinden Emülatörü indir YouTube kurulum videoları var İSO içinse ROMSFUN sitesinden indirdim

PS5'e PS3 emulatoru yayinlandi. Fakat sadece bir iki oyun oynaniyor. Performansi vasat. Bence PS3 al eger oyunlarina merakin varsa. PS5 ve Xbox Series X arasindan PS5 oneririm. Online ile isin yoksa crackleyip kullanirsin.

PS5'e PS3 emulatoru yayinlandi. Fakat sadece bir iki oyun oynaniyor. Performansi vasat. Bence PS3 al eger oyunlarina merakin varsa. PS5 ve Xbox Series X arasindan PS5 oneririm. Online ile isin yoksa crackleyip kullanirsin.
Ps3 oyunları öncelikle hedefimiz zaten.

Dediğiniz gibi yapayım o zaman.

Yorumlar çok garip. İlk olarak daha kırılalı 1 hafta olmuş, normal kullanıcı için kullanımı kolay olmayan, sistemin daha oturtmadığı ve büyük ihtimalle PS6 çıkmadığı için Sony'nin aktif olarak mücadele edeceği "kırık PS5" olayını önermek bence çok riskli ve gereksiz.

Hikayeli oyunlar konusunda da "Xbox'da hikayeli oyun az" gibi yorumlar gördüm ama exclusive oyunlar dışında her oyun zaten ikisinde de var.

PS'nin avantajı nedir derseniz exclusive diyebilirim. İki elin parmağını geçmeyen exclusive oyunları -ki çoğunu beğenmiyorum bile- avantaj saymam ama sayana saygı duyarım. Xbox'un avantajı ise hem geriye uyumluluk ile devasa bir Xbox oyun arşivi sağlaması ve Game Pass sisteminin PS+'dan fersah fersah iyi olması. PS+ ile anca eski oyunları ki son aylarda resmen çer çöp oyunları(kcd 2 ayı hariç) verirken Game Pass ile yeni çıkan 2026 oyunlarını ilk günden oynayabiliyorsun.

Şahsen Full dijital gidiyor olsam ve fiyatları aynı olsa ben Xbox alırdım. Benim PS5 aldığım dönem(geçen sene) Black Friday indiriminde PS5 350€ gibi bir fiyattayken Xbox 600€'dü dolayısı ile PS5 aldım. Tabii konsol piyasasının özellikle TR'de %90 PS5 olduğunu da unutmamanız lazım. Yani sosyal medyada falan Xbox konsol hakkında takip edebileceğiniz sayfa, konuşabileceğiniz kişi falan çok kısıtlı. PS o konuda daha renkli.

Series X ile PS5 benzer fiyatlarda, özel oyunları elbet oynamak istiyorsa kiralayıp bitirebilir şahsen.

Şu rezil firmaya para kazandırmamak lazım ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…