Yorumlar çok garip. İlk olarak daha kırılalı 1 hafta olmuş, normal kullanıcı için kullanımı kolay olmayan, sistemin daha oturtmadığı ve büyük ihtimalle PS6 çıkmadığı için Sony'nin aktif olarak mücadele edeceği "kırık PS5" olayını önermek bence çok riskli ve gereksiz.
Hikayeli oyunlar konusunda da "Xbox'da hikayeli oyun az" gibi yorumlar gördüm ama exclusive oyunlar dışında her oyun zaten ikisinde de var.
PS'nin avantajı nedir derseniz exclusive diyebilirim. İki elin parmağını geçmeyen exclusive oyunları -ki çoğunu beğenmiyorum bile- avantaj saymam ama sayana saygı duyarım. Xbox'un avantajı ise hem geriye uyumluluk ile devasa bir Xbox oyun arşivi sağlaması ve Game Pass sisteminin PS+'dan fersah fersah iyi olması. PS+ ile anca eski oyunları ki son aylarda resmen çer çöp oyunları(kcd 2 ayı hariç) verirken Game Pass ile yeni çıkan 2026 oyunlarını ilk günden oynayabiliyorsun.
Şahsen Full dijital gidiyor olsam ve fiyatları aynı olsa ben Xbox alırdım. Benim PS5 aldığım dönem(geçen sene) Black Friday indiriminde PS5 350€ gibi bir fiyattayken Xbox 600€'dü dolayısı ile PS5 aldım. Tabii konsol piyasasının özellikle TR'de %90 PS5 olduğunu da unutmamanız lazım. Yani sosyal medyada falan Xbox konsol hakkında takip edebileceğiniz sayfa, konuşabileceğiniz kişi falan çok kısıtlı. PS o konuda daha renkli.