Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

acarciftci

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Xeon E5 2680 V4.
GTX 1080 8 GB.
64 GB ECC RAM.
Huananzhi X99 BD4 LGA 2011-3 anakart.

macOS kurulabilir mi, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Çözüm
ALC662 var gozukuyor o moboda, AppleALC ile uyumludur. Modifiyeli B85 cipset kullaniyor sanirsam dediginiz anakart, X99 yazdigina bakmayin. Ustte denilenlere pek ekleyecegim bir şey yok açıkçası, cogu tarayici bile artik HS'i desteklemiyor.

Bambaska bir konu, uzun uzadiya konusulabilir ama asil sebebinin Apple'in NVIDIA ile kavgali olmasi ve Apple bilgisayarlarin bayagi bir suredir NVIDIA GPU kullanmamasi diyebiliriz. Hackintosh'ta uyumluluk carkinin buyuk bir kismini Apple bilgisayarlarin bu parcayi vaktinde kullanip kullanmamasi donduruyor.

GPU desteklemediği için mecburen Windows devam, yapacak bir şey yok. Farklılık olsun diye eski sürüm kurmak istemiyorum, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Broadwell sistem, ses ve Ethernet uyumludur. X99 muhtemelen. Çin X99'u mu, official Brand mı diye merak ettiğim için sordum. Çin X99'lar için tonlarca sample EFI mevcut zaten.

Dostum, Çin Huananzi X99 anakart. Ben kendimi bildim bileli Windows'tayım, çok anlamadım dediğini. Güncel bir Ventura kurabilirim yani, herhangi bir kaynak var mı bildiğin?

PC uyumlu gozukuyor, anakart modeli yazmadiginiz icin ses karti ve ethernet karti uyumuna bakamiyorum maalesef. Onun disinda maksimum High Sierra (GPU'dan dolayi), OCLP kullanirsaniz da Sonoma'ya kadar (Metal hizlandirmasiz) cikabilirsiniz saniyorum.
Huananzhi X99 BD4 Çin malı anakart dostum.

Güncel bir Ventura kurabilirsin fakat GTX 1080 ekran kartını Ventura'da kullanamazsın. GTX 1080 ekran kartını kullanabildiğin en son sürüm macOS High Sierra, günümüz Windows 7'sinden pek bir farkı yok. O yüzden o sisteme yakışır şekilde low-end Navi RX 6600 almadığın sürece bu topa girmek anlamsız gibi görünüyor.

Güncel bir Ventura kurabilirsin fakat GTX 1080 ekran kartını Ventura'da kullanamazsın. GTX 1080 ekran kartını kullanabildiğin en son sürüm macOS High Sierra, günümüz Windows 7'sinden pek bir farkı yok. O yüzden o sisteme yakışır şekilde Low-end navi RX 6600 almadığın sürece bu topa girmek anlamsız gibi görünüyor.

MacOS'un bu yönü neden böyle? GTX 1080 hala çok güçlü bir kart ve Windows için driver desteği halen alıyor. MacOS'da neden High Sierra son sürüm?

ALC662 var gozukuyor o moboda, AppleALC ile uyumludur. Modifiyeli B85 cipset kullaniyor sanirsam dediginiz anakart, X99 yazdigina bakmayin. Ustte denilenlere pek ekleyecegim bir sey yok acikcasi, cogu tarayici bile artik HS'i desteklemiyor.

MacOS'un bu yönü neden böyle. GTX 1080 hala çok güçlü bir kart ve Windows için driver desteği halen alıyor MacOS'da neden High Sierra son sürüm?
Bambaska bir konu, uzun uzadiya konusulabilir ama asil sebebinin Apple'in NVIDIA ile kavgali olmasi ve Apple bilgisayarlarin bayagi bir suredir NVIDIA GPU kullanmamasi diyebiliriz. Hackintosh'ta uyumluluk carkinin buyuk bir kismini Apple bilgisayarlarin bu parcayi vaktinde kullanip kullanmamasi donduruyor.

ALC662 var gozukuyor o moboda, AppleALC ile uyumludur. Modifiyeli B85 cipset kullaniyor sanirsam dediginiz anakart, X99 yazdigina bakmayin. Ustte denilenlere pek ekleyecegim bir şey yok açıkçası, cogu tarayici bile artik HS'i desteklemiyor.

GPU desteklemediği için mecburen Windows devam, yapacak bir şey yok. Farklılık olsun diye eski sürüm kurmak istemiyorum, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Çözüm