Xeon X5670 sistem toplama önerisi

Uğur Bilgen

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

İşlemci: X5670.
Anakart: Esonic 1366 pinl.
RAM: 16x2 32 GB 1600MHz RAM.
Ekran kartı: RX470.

Ekran kartı bende mevcut. Diğerlerini set olarak 2000 TL'ye alacağım. Oynadığım Metin2 ve FIFA. YouTube kanalım var ama ağır render işlemim yok. Web tasarım işiyle uğraşıyorum, pek ağır programlar kullanmıyorum. Sizce bu sistemi toplamak mantıklı mı?

X5670, X3440 gibi eski xeon işlemciler 5 yıl önce iyiydi (ne kadar iyi sayılırsa tabii). Şimdi meh. Bütçenizi arttırıp sıfır/ikinci el en azından 12100F sistem dizmeye çalışın derim.

Render falan nasıl olur bilmiyorum ama belki fikir olur diye yazayım. RX 470, xeone3 1225 v3, 16 GB 1600MHz RAM, ASUS H81M-K kullanıyorum. CS 2 rekabetçide 70-130 FPS arası, Valorant ortalama 150-210 FPS, GTA 5 Full Ultra ayarlarda çok akıcı, rahat oynatıyor (FPS bakmadım), Red Dead Redemption 2 orta-yüksek ayarlarda ortalama 30 FPS yoğun kalabalık ve manzaralı yerlerde 20-25 FPS.

Belki bir nebze fikir oluşturur, ben tam detaylı bilmiyorum ☺

X5670, X3440 gibi eski xeon işlemciler 5 yıl önce iyiydi (ne kadar iyi sayılırsa tabii). Şimdi meh. Bütçenizi arttırıp sıfır/ikinci el en azından 12100F sistem dizmeye çalışın derim.
Anakart fiyatları çok canımı sıkıyor.

FIFA oynadınız mı hiç o sistemle. Aldığınız FPS'ler benim beklentim gibi öyle büyük oyun takıntım yok zaten.

Anakart fiyatları çok canımı sıkıyor.

FIFA oynadınız mı hiç o sistemle. Aldığınız FPS'ler benim beklentim gibi öyle büyük oyun takıntım yok zaten.

Vallahi yanlış olmasın ama bayağı bir önceden FIFA veya PES 17 miydi 18 miydi net hatırlayamıyorum vardı oynamıştım 2-3 kere. Kasma donma olmuyordu.

1366 CPU'larin bellek kontrolculeri 3 kanal oldugundan dolayi 1366 anakartta 2x16 bellek kullanmak biraz bos, hic olmazsa 3x16 yapilip performans artisi saglanabilirdi. Kaldi ki anakart oyle asiri iyi, ust duzey veya kaliteli bir sey de degil 1366 anakartlara gore ve 1366'nin da gunumuzde olayi o, guzel bir anakart ve sogutma ile ucuz Xeon'lardan cikarilabildigi kadar performans cikarmak.

X5670 evet, ucuz ve 6C/12T CPU ve overclock yapilabiliyor ancak mimarisi ilk Core'dan kalma ve AVX gibi guncel CPU eklentilerini desteklemiyor. Su anda birkac oyun icin sorun AVX olmayisi. Kaldi ki tekli cekirdek performansi gunumuz islemcilerinden cok daha geri ve verdiginiz para da az buz degil. Ozellikle FIFA gibi surekli guncellenen ve anti-hile yazilimlarindan dolayi eski CPU'larda sorun cikaran bir seriyi oynamayi dusunuyorsaniz daha da uzak durun.

AM4'e yonelin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…