Wuesty

Başarılı
Yer
ANKARA / KEÇİÖREN
Merhaba, FurMark testinde ekteki değerleri alıyorum ve overclock/undervolt değerlerim de ekteki gibi sizce nasıl durumu?

1788166996785.webp

1788167020350.webp

Karta neden %20 daha fazla güç çektiriyorsun 5-10 FPS için?

3200 RPM
100 derece hotspot
Neredeyse 100 derece olmuş bellekler.

Kart bu şekilde daha kısa sürede bakıma ihtiyaç duyar.

Karta neden %20 daha fazla güç çektiriyorsun 5-10 FPS için?

3200 RPM
100 derece hotspot
Neredeyse 100 derece olmuş bellekler.

Kart bu şekilde daha kısa sürede bakıma ihtiyaç duyar.
Peki nasıl yapmalıyım, kendim pedleri ve macunu yenileyemem kendime güvenmiyorum ve zaten ped alacak param yok. Overclocku iptal edip sadece undervolt ile mi kullanayım?

Peki nasıl yapmalıyım, kendim pedleri ve macunu yenileyemem kendime güvenmiyorum ve zaten ped alacak param yok. Overclocku iptal edip sadece undervolt ile mi kullanayım?
Ben bu işleri Heaven benchmarkta yapıyorum. Testi açıyorum durduruyorum, AMD sayacını da açıyorum. Hala grafik işleme devam ediyor bu esnada buna göre Voltaj, VRAM hızını, Güç çekmesini değiştirirsin.

Kartının default ayarlarındayken aç bak FPS ne durumda buna göre sonra özel ayarlara girip. Voltajı kademeli düşüreceksin(10'ar 10'ar) VRAM hızını normalin üstünde başlatıp bunu da 20'şer arttırıp, Güç çekmesini de %-10 ile başlatıp %-20-25'e doğru götürüyorum.

Bu test tabii oyun için tam optimal olamayabiliyor. Şimdi diyelim yaptın değerlerini aklında tut çünkü diyelim oyuna girdin bir stabilsizlik var sürücü çöküyor ayarların sıfırlanıyor. Değerlerini 10-20 daha iyimser yere çekmek gerekiyor o durumda. Deneyerek öğreneceksin. 5000 serisi hakkında değerleri bilmediğim için kesin değerler veremeyeceğim. Bunları yaparken korkma karta bir şey yapmazsın.

Yeni konular