Makaleler
104
Yer
İstanbul
Telefonun Türkiye fiyatı belli oldu arkadaşlar.

İşte kapasite ve modellere göre fiyatlar:

1727362021691.webp

• Xiaomi 14T PRO 256 - 39.999
  • Xiaomi 14T PRO 512 - 42.999
  • Xiaomi 14T PRO 1 TB - 46.999
  • Xiaomi 14T 256 GB - 29.000
  • Xiaomi 14T 512 GB - 32.999

Deneyiminizi anlatmanız mümkün mü?

S2 diye bir telefonunu almıştım ilk başta. Onun kötü olması normal. Düşük seviye bir telefon sonuçta. Ancak o kadar fazla yazılımsal hata olması normal değildi. Gittim Mi Note 10 Lite aldım. Onda da yine saçma sapan hatalar. Mi o dönemler çok tercih ediliyordu çevremde de kullanan çoktu. Okula gidiyoruz falan sonuçta. Bir çok arkadaşım da zaten aynı sebepten şikayetçiydi. Hala daha kullanan az da olsa var. Yeni işletim sistemi (Sanırsam yeni, çok da bir fikrim yok açıkçası) ile pek bir şey değişmemiş. Hala sorunlar mevcut olduğunu gördüm. Açıkçası ben S serisi Samsung, Pura serisi Huawei, en azından eski seri iPhone varken Xiaomi tercih etmem.

Yazılımsal hatalardan en büyüğü S2'mde telefon kendi kendine yeniden başlıyordu. Hard reset yapınca düzelmişti ama 2 aya bir tekrardan oluyordu tabii ki.

Onun dışında Mi Note 10 Lite'ın fastboot'u bozuk. Android 10 ile gelen fastboot'u kullanmanız gerekiyor "fastbootr" gibi bir şeydi galiba hatırlamıyorum çok. Onu açmak için de telefonu açmanız lazımdı. Yani herhangi yanlış bir işlemde telefon çökerse yeniden açmanız imkansız teknik müdahele olmadan. Öyle de oldu zaten sonu.

Xiaomi amiral serisinde bile dandik paneller kullanan bir firma. 14T'de ana sensorde dusus yasanmis ama hala fiyati icin yeterli. Kamera paketinde muazzam diyebilecegimiz bir durum da yok. 8300'ten ustun yongalari da alabiliyorsunuz. Ultra takisi MediaTek ve Xiaomi'nin AI eklemelerinden ibaretti ama artik sadece reklam stratejisi oldugunu dusunuyorum. Belki optimize versiyonudur.

14T Pro icin pek bir sey diyemem ama sahsen 14T'ye 30K vermezdim. 14T Pro'nun da fiyatinda "Ben varim." dedigi tek ozelligi islemcisi ve ana sensoru.

Son düzenleme:
Kamera yerine damacana kapağı olacakmış bir sonraki seride buna ek olarak, birde %0.111111 daha fazla pil ömrü. Hemen almam lazım :)