Bu telefonu 2019 senesinde Bim'den 600 liraya almıştım. Şimdi 600 liraya sıfır telefon almak imkansız ama o zamanlarda zordu. Ben 600 lira olduğunu görünce yıllardır biriktirdiğim kumbaramı patlatıp almıştım. Bu telefon benim Xiaomi ile ilk tanışma sebebim oldu.
Eki Görüntüle 66793
Telefonda 8 GB depolama alanı ve 1 GB RAM kapasitesi var. Şu anda YouTube, İnstagram Lite, TikTok Lite, Facebook Lite, Storytel gibi uygulamaları bozulmadan çalıştırıyor fakat ilerleyen zamanlarda onlarda düzgün çalışmaz. Uygulamaların normal versiyonları ilk aldığım zamanlar çalışıyordu şimdi hiç çalışmıyor.
8 MP Flaş özellikli arka kamerası ve 5 MP ön kamerası var. Kameraları gerçekten çok kötü, ilk aldığım zamanda hiç beğenmemiştim. Aynı televizyonda satılan telefonların kameraları gibi çekiyor.
Batarya kapasitesi 3 bin. Hızlı bitiyor. Durduğu yerde bile tükenir. 3 saat falan film-dizi izleyebilirsiniz. Aslında müzik dinlemek için uygun bir telefon. Ekranı ufacık sadece 5 inç, MP3 çalar olarak kullanılır.
720x1280px bir ekran çözünürlüğü var. Ekran kalitesini ben çok beğeniyorum, çünkü renkleri canlı gösteriyor.
İşlemci olarak Snapdragon SD 425 ve yazılımı farklı. EMUI ve MIUI değil, farklı bir sürüme sahip.
Tasarım olarak tatlı ufak bir telefon. Mavi rengi daha güzel ama benim şansıma siyah düştü.
Bu kadar hocalarım, telefonun pek anlatacak bir yanı yok. Ben alınca hemen kılıf ve jelatin taktığım için hasar almadı sıfır gibi duruyor. Belki ailemde ki herkes kullanmıştır, bu zamana kadar arıza vermedi onun için kendisini seviyorum. Arıza vermeden çalışan her telefon benim için değerlidir.