Herkese selam. Bugün Ağustos 2024'te aldığım Redmi Note 14 4G hakkında inceleme yazacağım.
1- Redmi nedir?
Redmi, Xiaomi'nin giriş-orta segment telefonlar/saatler yaptığı bir firmadır. Genelde F/P odaklıdır. Fakat Xiaomi'nin en son güncelleme dağıttığı cihazlardır. Xiaomi daha önce düz Xiaomi, POCO gibi telefonlara güncelleme verir.
2- Donanım.
İşlemci MediaTek Helio G99 Ultra (
orta seviye 8 çekirdek bir işlemci.)
Depolama 128 GB (MicroSD desteği var.) (256 GB'lik modelleri de var fakat
bendeki 128 GB.)
RAM: 8 GB. (Orta-üst segmentlerde bulunan RAM değeri.)
Kamera 108 MP AI kamera. (108 MP çok güzel bir kamera.)
Pil: 5500 mAh. (Üst segment bir telefon bataryası.)
Ekran: 120Hz AMOLED. (
Siyahları tam siyah olarak gösterir. Çok iyi bir teknoloji. 120Hz'de olması cabası.)
33W Turbo şarj.
Performans...
Cihazın oyun performansı çok çok iyi değil. Fakat fena da değil.
PUBG düşük ayarlar 60 FPS, orta ayarlar 45 FPS. eFootball stadyum orta - oyuncular kalitedeyken 60 FPS.
Eğer 2-3 saat aralıksız oynayacak iseniz cihaz bayağı ısınıyor.
Performansı giriş-orta seviye. Fakat fiyatına göre aşırı iyi.
Kamera performansı.
Cihazın en iyi olduğu kısımlardan biri kamerası. Tıpkı iPhone 15 gibi çekiyor. Ve maksimum 25X var. Videolarda ise maksimum 1080p 60 FPS var.
Batarya.
5500 mAh batarya sizi 2 gün boyunca çok rahat idare ediyor. Bir el PUBG attığımda şarj yüzde 6 anca gidiyor.
İşlemci hakkında detaylı bilgi:
MediaTek Helio G99 Ultra orta segment bir telefon işlemcisidir, 8 çekirdekten oluşur ve maksimum 2.2 GHz frekansa ulaşır. Normal G99'dan farkı ise %2 performans artışı.
Güncelleme
Xiaomi'nin yaptığı en kötü iş güncelleme olabilir. Redmi Note 14 4G'lerde şu an HyperOS 2 var. Fakat Redmi Note 13'lerde bile HyperOS 3 var. Bu ay Note 14'lere de gelecek diyorlar.
İşletim sistemi.
Telefonun en kötü kısmına geldik, HyperOS rezilliğine...
Türkiye piyasasında var olan en kötü telefon işletim sistemi olabilir. iOS'tan daha ağır ve acayip buglu. Kim bilir belki HyperOS 3'te bu durumu düzeltmişlerdir. Bir görebilsek...
Fakat ilginçtir ki telefon hiç virüs kapmadı. Kapmadı dediğimde kaptı ama virüsle başa çıkabildi. Bu da bir marifet olsa gerek.
Ekran.
120Hz AMOLED ekran son derece iyi bir ekrandır. Ekranı iPhone 16'nın ekranından daha kaliteli diyebilirim.
Son...
Bu telefonla çok uzun zaman geçirdim. Ben daha çok bilgisayarımda oyun oynadığım için şimdiye kadar performansı çok dert etmedim.Güncellemesi yüzünden bir ara telefondan soğudum. Fakat donanımı çok iyi telefon. Hele kamera ve bataryası süper. Bu telefona puanım 7/10.
Telefon hakkındaki sorularınızı lütfen yazın, iyi Sosyaller.