tech_tr

Uzman
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 9
Telefonun hafızası doldu. Depolamanın büyük çoğunluğunu sistem dosyaları (86.2GB) kaplıyor. Telefonu sıfırlamadan bu dosyaları (en azından bir kısmını) silmenin bir yolu var mı?

Cihaz: Xiaomi Redmi Note 9 (YD olduğu ve yazılımla IMEI atıldığı için telefonu sıfırlarsam muhtemelen IMEI gider. O yüzden sıfırlayamam.)

1770801257311_121442.webp

Ne... Nasıl. Gizli dosyalar klasörünüz var mı? Oradaki dosyalar sistem diye geçiyor olabilir.

Edit: Ben Redmi Note 12 Pro 4G kullanıyorum sistem 13GB, sistem dosyaları 17GB kaplıyor.
Gizli dosyalar klasörü yok. 2-3 defa Android güncellemesi yapılmış. Ben de sizdeki telefonun 5G versiyonunu kullanıyorum. Sadece 1 defa MIUI güncellemesi yaptım ve bende sistem dosyaları 28.99GB, sistem 10,11GB yer kaplıyor.

iPhone'da telefonu birkaç dakika kapalı bırakmak işe yarıyordu. Bir deneyin.
Telefon kapanıp açılınca şebeke sorunu oluyor ve birkaç güne anca düzeliyor. Ve bu yöntem Android'de pek işe yaramıyor diye biliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-02-11-13-00-36-987_com.miui.securitycenter.webp
    Screenshot_2026-02-11-13-00-36-987_com.miui.securitycenter.webp
    423,7 KB · Görüntüleme: 37
Xiaomi'nin kendi temizleme aracı işe yarıyor aslında ama gerekli dosyaları da silmemesi için seçtiğiniz seçeneklere dikkat edin.
Onu denedim. Güya 2GB önbellek temizledi ama depolama alanında bir değişiklik olmadı. Ki olsaydı bile bu geçici bir çözüm. Çünkü uygulamaları kullandıkça önbellek otomatik olarak tekrar artıyor.

Güncelleme yapabiliyorsan sıfırlama da olur
Mantıklı aslında. Risk alıp denesem mi diye düşünüyorum.
Edit: Güncelleme yapıldığında 2 defa IMEI gitmiş. Tekrar IMEI atılmış.

Onu denedim. Güya 2 GB önbellek temizledi ama depolama alanında bir değişiklik olmadı. Ki olsaydı bile bu geçici bir çözüm. Çünkü uygulamaları kullandıkça önbellek otomatik olarak tekrar artıyor.

Mantıklı aslında. Risk alıp denesem mi diye düşünüyorum.
Edit: Güncelleme yapıldığında 2 defa IMEI gitmiş. Tekrar IMEI atılmış.

Format at kaydı yaptır tekrardan