Arkadaşlar selam, Windows 11 Home kurulumu tamamladım fakat hazır yeni kurmuşken BIOS'tan XMP ayarını açayım dedim ve açtıktan sonra görüntü gelmiyor. Bunu Windows 10 kullanıyorken de yaşamıştım ve BIOS pilini sökünce düzelmişti. Yapsam gene düzelir yüksek ihtimal ama bu sorun neden kaynaklanıyor? Ve ben bu ayarı nasıl açabilirim?
Anakart: Gigabyte B450M K (BIOS güncel)
İşlemci: R5 5500
RAM: G.Skill 3600MHz
Bu arada RAM hızlarını el ile 3600MHz yapınca sistem açılıyor fakat XMP ayarında başka ayarları da değiştiriyormuş ondan açmak istiyorum.
XMP açılınca görüntü gelmiyordu. Ben de RAM'lerin MHz değerlerini el ile kendim arttırdım ve oldu fakat aklıma bir soru takıldı. Acaba XMP ayarları benim RAM'lerin özellikleriyle aynı yapmadığından kaynaklı mı açılmıyor ve ben bu ayarları nasıl manuel bir şekilde kendim yapabilirim?
AMD platformunda özellikle XMP'de ciddi sorunlar olabiliyor. XMP profilini olduğu gibi değil de daha kötü zamanlar ile çalıştıran anakartlara daha önce bizzat şahit oldum.
Bence öncelikle BIOS güncellemesi yapın, daha sonrasında yine XMP ile çalışmıyorsa RAM'inizin XMP profilini elle girerek çalıştırabilirsiniz.
AMD platformunda özellikle XMP'de ciddi sorunlar olabiliyor. XMP profilini olduğu gibi değil de daha kötü zamanlar ile çalıştıran anakartlara daha önce bizzat şahit oldum.
Bence öncelikle BIOS güncellemesi yapın, daha sonrasında yine XMP ile çalışmıyorsa RAM'inizin XMP profilini elle girerek çalıştırabilirsiniz.