Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

debr1s

Başarılı
  • Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-H Gaming Wi-Fi Intel Z790 LGA1700 DDR5 7800 DPI.
  • İşlemci: Intel Core i9-13900K
  • Power Supply: ASUS ROG-THOR-1000p2-Gaming 1000W 80 Plus Platinum 135mm Full modüler Gaming.
  • RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 7400MHz CL36 Gaming RAM.
  • SSD: Kioxia Exceria Pro lSE10Z002tg8 2TB 7300/6400MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD.
  • Soğutma: Arctic Liquid Freezer II - 420 ARGB 420mm sivi soğutucu.
  • Ekran kartı: Zotac GeForce RTX 4090 Trinity Gaming 24 GB GDDR6X.
  • Kasa: Corsair iCUE 7000X RGB.

Merhaba, bundan 1-2 hafta öncesine kadar XMP açmadan 4800 MHz default olarak devam ediyordum. Bilgisayarda CS2 tarzı FPS oyunları oynuyorum. Bir süre önce CS2 dahil, Discord vb. uygulamalar kendi kendini hata vermeden kapatmaya başladı. Sorunun RAM'lerden kaynaklı olabileceğini düşünüp yeni RAM aldım. RAM'leri özellikle anakartımın resmi sitesinden uyumluluğunu kontrol ederek aldim. Ancak hala uygulamalarin kapanması sorunu devam ediyor ve yeni RAM'lerde de XMP açtiğimda "The System has posted in safe mode" hatası ile karşılaşiyorum. XMP Profillerinin hepsinde sabit olarak 7600MHz gösteriyor. Başka bir seçenek sunmuyor. XMP açmadan maximum 4800MHz görebiliyorum.
    RAM slotlarim 1 ve 3 slotta takılı. 2. ve 4. slota taktığımda ekrana görüntü gelmiyor. BIOS sürümüm güncel.

Oyunlardan ve uygulamalarin kendi kendine kapanması ve XMP açınca hata vermesi neden kaynaklanır yardımlarinizi bekiyorum. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• hata resmi 1.webp
    hata resmi 1.webp
    191,3 KB · Görüntüleme: 252
  • rn_image_picker_lib_temp_79b1a8e5-9168-40d2-be74-c18aeebbc572.webp
    rn_image_picker_lib_temp_79b1a8e5-9168-40d2-be74-c18aeebbc572.webp
    230,9 KB · Görüntüleme: 152
Çözüm
A2 slotu sağlam gözüküyor. Şimdi diğer RAM'i de yanına takıp deneyin. Emin olalım.

İnanılır gibi değil. Sizin şansınıza herhalde daha önce 3 kere denememe rağmen görüntü gelmemişti. Şimdi B2 Slotunu da taktım görüntü geldi. Bellek hızlarım 5600. Umarım atma sorunu da halletmiş olurum :) Biraz test edip feedback vereceğim.
Bunun için anakartın user GUI'de ına bakmak gerekli. RAM yerleşimi için şu şekilde diyor;

Eki Görüntüle 40753

A2 ve B2 slotuna takılmalı, A1 ve B1 slotunda görüntü vermemesi gayet normal, endişelenmenize gerek yok. Uygulamaların kendi kendine kapanma sorunu XMP devre dışı iken de oluyor mu?

Şu an A1 VE B1 Slotlarına takılı o şekilde görüntü veriyor. A2 VE B2 Slotlarinda ekrana görüntü gelmiyor ve ayrica evet şu an XMP devre dışı ve uygulamalarin kendi kendine kapanması sorunu devam ediyor.

A2 slotu sağlam gözüküyor. Şimdi diğer RAM'i de yanına takıp deneyin. Emin olalım.

İnanılır gibi değil. Sizin şansınıza herhalde daha önce 3 kere denememe rağmen görüntü gelmemişti. Şimdi B2 Slotunu da taktım görüntü geldi. Bellek hızlarım 5600. Umarım atma sorunu da halletmiş olurum :) Biraz test edip feedback vereceğim.

Çözüm
Rehberi uygulayıp deneyebilirsiniz. Dediğim gibi bu tip oyunlarda ve uygulamalarda bazen olabiliyor. Resmen işletim sistemini kilitliyor.

Rehberi uygulayıp deneyebilirsiniz. Dediğim gibi bu tip oyunlarda ve uygulamalarda bazen olabiliyor. Resmen işletim sistemini kilitliyor.

Herhangi bir sorun bulamadi.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 84
Uygulama kapanması için yeni bir konu açın derim. 13900K işlemci ile zaten Windows 10 kullanmanızı önermem her ne kadar güncel sürümler melez işlemcileri desteklese de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.