Lacan

Üstün
Makaleler
82
grafik tablet hobi grafik sanat.webp

Selamlar! Dün itibarıyla elime geçen XP Pen marka Deco Mini7 model grafik tablet hakkında ilk izlenimlerimi aktaracağım. Söylemek isterim, bu işten anlayan biri değilim. Sadece birkaç görüş paylaşmak istedim.

Teknik özellikler:
  • Aktif Alan: 177.8 x 111.1mm ( 7,03x4,37 inç )
  • Ağırlık: 307g
  • Kalem: Pilsiz Stylus P05D kalem
  • Tilt (eğim): 60 derece
  • Kısayol tuşları: 8 adet + 2 adet kalemde
  • Kalem basınç hassasiyeti: 8192 Seviye
  • Çözünürlük: 5080 LPI
  • Okuma yüksekliği: 10mm
  • Kablo portu: Tip-C

İlk izlenimler:
  • Kompakt: Bu grafik tablet, küçük bir defter boyutunda. Bu sayede yer sıkıntısı olanlar veya hareket halindeyken kullanmak isteyenler için ideal.
  • Kurulumu kolay: Bilgisayara taktım ve direkt kullanmaya başlayabildim. Sürücüsünü de iki dakikada indirdim.
  • Kalem elinize iyi oturuyor: Hafif ve tıpkı şık bir kalem gibi tutması rahat. Pil gerekmemesi de büyük avantaj.
  • Android uyumu: ibis Paint X, Sketchbook gibi Android çizim uygulamalarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Tableti dik olarak kullanıyorsunuz telefonda iken.

Deneyim:
  • Basınca duyarlı: Ne kadar bastırırsanız, çizginiz o kadar kalın oluyor, tıpkı gerçek bir kalem gibi! Bu sayede ince detaylar için ince çizgiler, gölgelendirme için kalın çizgiler yapabiliyorsunuz.
  • Yumuşak yüzey: Çizim yüzeyi hoş bir his veriyor ve kalem altta kayarak hareket ediyor. Titrek titrek çizgiler yok!
  • Kısayol düğmeleri: Kalemde silgi veya geri alma gibi işlevlere atayabileceğiniz 2 adet düğme var. Ayrıca tablette özelleştirilebilir 8 adet kısayol tuşu var.
  • Not alma: Çizimin yanında not almak, PDF test çözmek gibi işler için de gayet uygun bir ürün. Microsoft Journal, günlük uygulaması, ile kullanırken sorun yaşamadım.
Ekstra:
Sonuç

XP-Pen Deco Mini7, dijital sanat meraklısı yeni başlayanlar için harika bir başlangıç tableti. Uygun fiyatlı, kullanımı kolay ve basınca duyarlı harika çizimler yapmanızı sağlıyor. Kompakt boyutu taşınabilirlik için mükemmel. Eğer dijital sanatı denemek isteyen ve çok para harcamak istemeyen bir yeni başlayan biriyseniz, XP-Pen Deco Mini7 harika bir seçenek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eksisi yok mu hiç? Düşünüyorum almayı.
Yani tek eksisi küçük olması. Hani fiyatını ve alternatiflerini düşünürsek iyi bir seçenek. Önerdiği için @madelyn 'a teşekkür ederim.

Ayrıca bir eksi olarak şunu söyleyebilirim, markanın sitesinden çanta, ekstra kalem ucu, kalem gibi şeyler birazcık tuzlu.

Onun dışında hani şu şu eksisi var diyebileceğim bir şeyi yok.