Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba,

Bugün İncehesap'ın gaming gecesine XPG Gammix S50 Core 2TB M.2 SSD düşmüş. Sanırım DRAM yok ama kontrolcüsü iyi mi bilmiyorum. Kaliteli bir M.2 SSD midir? Tercih edilebilir mi?

İndirimsiz fiyatı 4.349 TL imiş. Muhtemelen indirim ile 1 TB'lık KC3000 veya Renegade fiyatına düşecek. Yine de bu modellerin 1 TB'lığı yerine XPG Gammix S50 Core 2 TB almak mantıklı olur mu acaba?

@Caner Uncu

Merhaba hocam. Ürün hakkında internet üzerinde hiçbir inceleme bulamadım ancak donanımı hakkında az çok bilgi sahibiyim. Firmware numarasından kontrolcü bilgisine erişebildim. Silicon Motion SM2267XT kontrolcüsü var. DRAM'i yok. Giriş seviye bir model. Çok uygun fiyata düşmedikçe tavsiye etmem. ~3.500 TL civarına düşerse fiyatından ötürü değerlendirilebilir. Günlük kullanım, oyun gibi senaryolarda işini görür.

@Caner Uncu, peki NV2'ye kıyasla nasıl bir modeldir? Örneğin şu an 1 TB NV2 de var bende. Eğer NV2'den kaliteli ise belki almayı düşünebilirim. Çünkü alalı 1 yılı geçse de şu an için NV2'de sorun yaşamıyorum mesela.

NV2 ile aşağı yukarı aynı seviyede diyebilirim. Zaten NV2'nin de bazı varyantlarında aynı kontrolcü yer alıyor. İnternette incelemesi de yer almadığı için detaylı yorum yapamıyorum ancak NV2'den geçmeye değecek bir disk değil. Dünden şimdiye gelirsin. Kapasite yükseltmek amaçlı alınabilir.