XPG Lancer Blade 5600 MHz RAM çipi nedir?

Anakartların sitelerindeki bellek destek kısmı bizi yanıltıyor mu?

Yanıltıyor... Sadece fikir verebilir.

5600 CL46 satılan Hynix ilk defa gördüm.

5200 CL40'lardan da Hynix gelirdi vaktiyle... Ucuz yollu alınırdı, şimdi kriz var. O da bazı şeyleri değiştirdi, üretime bağlı olarak M-Die geliyor olabilir. M-Die tedavülden kalkmıştı, tekrardan seri üretime geçti adamlar muhtemelen. Bazı çipler piyasada yoktu, üretimi durmuştu. Kriz ve sonrası iyice çorba oldu...

Alalı 2.5 sene oldu ilginç bende Micron diye hiç kontrol etmemiştim.

B850M-K ve Hynix varken 6400 CL28 açılabilir, M-Die voltajı basmak lazım ama scaling kötü genelde. Uğraştırır. M-Die örneği bırakayım bir tane. Bu modül yine de gözü kapalı alınamaz, farklı çiplerin denk gelebildiği bir zon.

Kriz öncesi 1 Gbit IC çok nadirdi, şimdi V-Color ve birçok firma 1 Gbit 16 GB Dual Rank kullanıyor, dezavantajı var... OC kapasitesi kısıtlı fazlasıyla. Patriot H-Die DR dedikleri de 1 Gbit çipler tamamen, Dual rank mantığı var.

İfadeler: X99
@Ayhan Dönmez hocam, Anakart Gigabyte CPU-Z yükledim galiba diğer RAM'de Micron çıktı. Peki benim şu an kullandığım RAM'i yükseltme şansım var mı varsa konu açayımda bu konuyu daha fazla kirletmeyelim.
Diğer RAM(Aynı model):

Biri Micron diğeri Hynix çıkması normal... Bu kısım karma tamamen. Nanya, Micron, Samsung, Hynix aklına ne gelirse denk gelebilir... 6000 CL30 Hynix alıp manuel ayar ile sorunsuz kullanırsın, aynı modül olmasına gerek yok.

Konu sahibine gelince tavsiyem 6000 CL30 şaşmaması olur, yoksa çok uğraşır. Aksiyona gerek yok AM5'te.

Şuan da bundle olarak satın aldım uyguna. Ram bahsettiğim model. Eğer çip kaliteliyse aynısından 2. Olarak alıp 6000 mhz 30cl ye düşürmeyi düşünüyordum. Ama bu çip karmalığı büyük kumar. Ne yapacağım bilemedim..

M-Die'yi N11'den Micron çıkanı Vatan Bilgisayar'dan aldım. Muhtemelen bundan kaynaklanıyor. Peki hocam şu an RAM almayı düşünmüyorum. Bu çip ayarlama ile ilgilide hiçbir şey bilmiyorum. Single module olarak kullanıyorum 3 aydır. Ayar yapılabiliyorsa konu açsam, müsaitseniz yardımcı olabilir misiniz?

Hazır profil verebilirim, sonrasında arkadaşlarla ilerlersiniz. Tek elden yürütmeyi sevmiyorum bu tarz konuları, forumda DDR5 rehberi de var zaten. 50-100 sayfa uğraşmanın çok getirisi olmuyor DDR5'te, 6000 CL28 vs. ayarlayıp geçmek lazım normal kullanıcıya. Üzeri yoruyor...

Karma mevzusu yüzünden farklı çiplerin stabilitesini DDR5'te garanti edemezsin, AMD algoritma değişti bir de hali hazırda, anlayacağın iyice çorba oldu mevzu. 6000 CL30 şaşmamak lazım ama madem uyguna aldın, deneyeceksin. Satan boşuna satmıyor 2. elden, onu da belirteyim. DDR5'te bu sorunlar çok yaygın...

@ButterFlyEffect Hynix harici hiçbirini 6000 CL30-32 vs. ayarlayamazsın bir de, Samsung B-Die bir tek adamakıllı 6000 CL36-36-36 inebiliyor, voltajla CL32-34 belki, hepsi inemez. Varyasyon var ciddi, Hynix harici diğer hiçbir modülde standardizasyon yok. En büyük sorunları bu. Tutunamadılar DDR5'te o yüzden.

Teşekkürler hocam, şimdi konu açıyorum.

Önereceğiniz bir ram var mıdır peki ? Maksimum 20-21K olmak üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…