- Makaleler
- 1
@limstift Bu kısma çok takılma, FCLK ile alakalı bir problem bu, 2133 kullandığın için böyle, 6400'de üzerinin anlamı olmaz. Benim verdiğim timing + voltaj değerlerini geçirip RTP programı ile dediğim şekilde test al, stabilse o şekilde kullanabilirsin.
Doğru görünüyor, bu değerler testte patlamazsa çok iyi. Patlarsa yarın bakarız musaıt zamanda.
Doğru görünüyor, bu değerler testte patlamazsa çok iyi. Patlarsa yarın bakarız musaıt zamanda.
Sıcaklık kaynaklı 120 ns tRFC her daim hata verme şansı var.
Silikona bağlı olarak 45-50 arasında, daha çok 50+ üzerinde hata üretir 120 ns A-Die'de, kötü silikonda 40-45 arası patlar.
384 dediğim gibi 1.5 saatte patlamazsa bu şekilde kullan, hiç problem olmaz, hata verirse 432 tRFC ile tekrar teste alırsın, o da hata verirse VDD, Nitro, ve subtiming'ler gözden geçireceksin.Hocam bu arada, benim sistem kapalı, günlük kullanım amaçlı. Üstüne ek bir fan koyma gibi bir durumum yok maalesef. Kasamın üstüne 3 adet fan aldım harici, onlar RAM'e doğru üflüyor ama ne kadar etki eder bilmiyorum, toplamda 7 adet fan var, hava soğutucuyla beraber 9. Ayarları günlük kullanım ve uzun vadede stabiliteye göre yaparsak çok sevinirim. Kullanım amacı küçük çaplı 1080p fotoğraf render ve oyun bu arada.
384 dediğim gibi 1.5 saatte patlamazsa bu şekilde kullan, hiç problem olmaz, hata verirse 432 tRFC ile tekrar teste alırsın, o da hata verirse VDD, Nitro, ve Subtiming'ler gözden geçireceksin.
Elindekini en iyi şekilde kullanmak istiyorsan, durum bu. Bu şekilde optimize etmen lazım.
Hocam, öncelikle hızlı dönüşünüz ve bu güzel ilginiz için minnettarım. Güncel zen @Haluk Albayrak beyin salı günü paylaştığı, sizin ayarladığınız ayarlarda. Bir konuda gördüm benim donanıma yakın olduğu ve sizin ayarladığınızı öğrenince ona bayağı bir yakınlaştırmaya çalıştım.
Eki Görüntüle 205685
BIOS'um da haluk beyin biosuyla aynı versiyon ama AGESA mevzularını bilmiyorum tabii, sizden öğreneceğiz
Dahili grafik kapalı bu arada. Tüm BIOS ayarlarımı sayfa sayfa atıp size göstermeden rahat etmem zaten.
Haluk beyin referans aldığım Zen'i:
Eki Görüntüle 205686
O zaman hayırlı olsun demek düşer. Daha iyisi yapılır ya da bu test süresi uzatılıp emin olunur, orası sana kalmış. Bir de 2 saat Testmem5 1usmus profili test gerçekleştir istersen. @limstift All Core -30 stabil olabilir 9700x için, stabilse öyle kalabilir. OCCT genelde hata vermez, Y-Cruncher VT3 testi yapman lazım.Önce 90 dakikalık, ardından 120 dakikalık 2 adet test yaptım hocam. İkisi de no error. @Ayhan Dönmez
Eki Görüntüle 205714