Mustafa23

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

XPG Mars 980 Blade 2 TB satın aldım. Yanında çok ince bir pasif soğutma ile geliyor. Bu SSD'yi ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi anakartına takacağım. Burada sormak istediğim; anakartın kendi pasif soğutma bloğu var, SSD'nin pasif soğutması üzerine anakartın kendi pasif soğutmasını eklesem bir zararı olur mu?

Bir zararı olur veya soğutmalar üst üste gelemez, takılamaz diyorsanız hangisinin soğutmasını kullanmalıyım? Çok ince bir yapıya sahip o yüzden tek başına sanki çok yeterli olmayacak gibi geldi bana.

Ürün linki;

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

XPG mars 980 Blade 2 TB satın aldım. Yanında çok ince bir pasif soğutma ile geliyor. Bu SSD'yi ASUS ROG STRIX B850-A Gaming Wi-Fi anakartına takacağım. Burada sormak istediğim; anakartın kendi pasif soğutma bloku var, SSD'nin pasif soğutması üzerine anakartın kendi pasif soğutmasını eklesem bir zararı olur mu?

Bir zararı olur veya soğutmalar üst üste gelemez, takılamaz diyorsanız hangisinin soğutmasını kullanmalıyım? Çok ince bir yapıya sahip o yüzden tek başına sanki çok yeterli olmayacak gibi geldi bana.

Ürün linki;

Şimdiden teşekkür ederim.

Ürünün bakır bloğu demonte geliyor. Aynı SSD'ye sahibim bakır plaka ile SSD ayrı poşetlerde geliyor. Direkt anakart bloğundaki padin jelatinini söküp takabilirsiniz.

Ürünün bakır bloku demonte geliyor. Aynı SSD'ye sahibim bakır plaka ile SSD ayrı poşetlerde geliyor. Direkt anakart bloğundaki padin jelatinini söküp takabilirsiniz.

Yani SSD'nin kendi soğutucusunu hiç takmayayım öyle mi? Anakartın soğutucusunu takmam yeterli. SSD'nin kendi soğutucusu kötü mü?
Bir de memnun musunuz? Çok fazla incelemesini görmedim de.

Yani SSD'nin kendi soğutucusunu hiç takmayayım öyle mi? Anakartın soğutucusunu takmam yeterli. SSD'nin kendi soğutucusu kötü mü?

PCI5.0 olduğundan kendi soğutucusu yetersiz bence. Kasanın hava akışıniyi ise anakartın bloku yeter.

Bir de memnun musunuz? Çok fazla incelemesini görmedim de.

Memnunum. Zaten normal kullanıcıyım render vs almıyorum. Depolama ve hız açısından bana rahat yetiyor.