Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emircankaraca

Çalışkan
Arkadaşlar selam. Ürünü Amazon üzerinden 'Gamers Arena' satıcısından almıştım, bir ayı geçmiş bir süredir de ben aktif kullanıyorum. Bence orijinal ürün çünkü ikili kitti, bu birisi orijinal olup birisinin olmaması saçma geliyor bana. Başlarda RGB'yle ilgili sorun yaşamıyordum fakat bugün BIOS’a girip baktığımda ufak bir şok yaşadım. Aranızda bunu deneyimleyen oldu mu?

IMG_4971.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar selam. Ürünü Amazon üzerinden 'Gamers Arena' satıcısından almıştım, bir ayı geçmiş bir süredir de ben aktif kullanıyorum. Bence orijinal ürün çünkü ikili kitti, bu birisi orijinal olup birisinin olmaması saçma geliyor bana. Başlarda RGB'yle ilgili sorun yaşamıyordum fakat bugün BIOS'a girip baktığımda ufak bir şok yaşadım. Aranızda bunu deneyimleyen oldu mu?

Eki Görüntüle 196757

Bu konuyu inceleyin, aynı sorun, oradaki önerileri deneyin, çözülmezse garantiye yollayabilirsiniz.

Arkadaşlar selam. Ürünü Amazon üzerinden 'Gamers Arena' satıcısından almıştım, bir ayı geçmiş bir süredir de ben aktif kullanıyorum. Bence orijinal ürün çünkü ikili kitti, bu birisi orijinal olup birisinin olmaması saçma geliyor bana. Başlarda RGB'yle ilgili sorun yaşamıyordum fakat bugün BIOS'a girip baktığımda ufak bir şok yaşadım. Aranızda bunu deneyimleyen oldu mu?

Eki Görüntüle 196757

Bu konuyu inceleyin, aynı sorun, oradaki önerileri deneyin, çözülmezse garantiye yollayabilirsiniz.

Çözüm
@Eagles Bu Galazar neymiş ya böyle, peşimizi bir bırakmadı :D

Arkadaşlar selam. Ürünü Amazon üzerinden 'Gamers Arena' satıcısından almıştım, bir ayı geçmiş bir süredir de ben aktif kullanıyorum. Bence orijinal ürün çünkü ikili kitti, bu birisi orijinal olup birisinin olmaması saçma geliyor bana. Başlarda RGB'yle ilgili sorun yaşamıyordum fakat bugün BIOS’a girip baktığımda ufak bir şok yaşadım. Aranızda bunu deneyimleyen oldu mu?

Eki Görüntüle 196757
Benim her şeyden önce dikkatimi 4x16 kullanıyor oluşun çekti bu arada. EXPO kapalı mı kullanıyorsun normalde @emircankaraca

6400 4x16 normal şartlarda açabiliyor mu 2:1 mod @emircankaraca 1:1 zaten 5600'den ötesini açamaz da

Sorununa gelince, SPD Hub ile alakalı bir problem, zaten bu kadar kapasiteye ihtiyacın yoksa 7800X3D rahat bir nefes alsın, 2x16 devam et bence. Performans kısıyorsun bu şekilde render vesaire alıyorsan 64 kapasiteye ihtiyacın varsa orasını bilemem.

@LH44 XPG'yi blacklist almış mıydın, XPG alıyorsun sonrasında Galazar'a dönüşüyor, aklında olsun.

@Eagles Hoca sağolsun bizim yerimize tek tek ayıkladı RAM'leri piyasadan, KLEVV 1, XPG 2 Red Flag o zaman bundan sonra ne dersin @LH44

Son düzenleme:
@Eagles Bu Galazar neymiş ya böyle, peşimizi bir bırakmadı :D

Benim her şeyden önce dikkatimi 4x16 kullanıyor oluşun çekti bu arada. EXPO kapalı mı kullanıyorsun normalde @emircankaraca

6400 4x16 normal şartlarda açabiliyor mu 2:1 mod @emircankaraca 1:1 zaten 5600'den ötesini açamaz da

Sorununa gelince, SPD Hub ile alakalı bir problem, zaten bu kadar kapasiteye ihtiyacın yoksa 7800x3D rahat bir nefes alsın, 2x16 devam et bence. Performans kısıyorsun bu şekilde render vesaire alıyorsan 64 kapasiteye ihtiyacın varsa orasını bilemem.

@LH44 XPG'yi blacklist almış mıydın, XPG alıyorsun sonrasında Galazar'a dönüşüyor, aklında olsun.
Galazar'a dönüşünce RAM mı bozulmuş oluyor? Konu sahibinin 3 ADATA 1 Galazar mevcut. Böyle bir konu var.

Galazar'a dönüşünce RAM mı bozulmuş oluyor? Konu sahibinin 3 ADATA 1 Galazar mevcut. Böyle bir konu var.
RGB falan çalışmaz muhtemelen, üretici farklı görünür. @Eagles'in RGB'ler cortlamıştı bir de Galazar olarak görünüyordu tabi.

RGB random yanıyordu daha doğrusu, kontrol sağlayamıyor bir de vendor ID farklı görünüyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben bu sorunu farklı bir RAM markasına geçerek kökten çözdüm. Aynı sorunlar bende de oldu. Değişim yapsaydım, belki yine aynı sorunları yaşayacaktım. Riske girmek istemedim, doğruda yapmışım dönüp bakınca. Benim tavsiyem iade edip, farklı bir markaya geçmeniz yönünde olur. Tabii bunları kendi deneyimlerime göre söylüyorum. @emircankaraca

XPG Lancer, Armory Crate, RGB, Asus Anakart bu dörtlü sıkıntı çıkarıyor. RGB kullanmazsan eğer hiç sıkıntı yok. Ben KLEVV markasına geçtim, sıfır sorun yaşıyorum artık.

@Ayhan Dönmez Cebindeki son kuruşu harcayan gençlerin hakkını yedirmem kimseye, biraz az kazansınlar. Yamuk yapanı, listeme alırım. :rofl:

@LH44 Sen çok ağır hareket ediyorsun, alman lazım artık. Bu gidişle RAM alamayacaksın, yapıştır geç. Türkiye'de ne alırsa yanına kar, her geçen gün zarar. O baktığın Dominator modelleri yakında 25K olur bu gidişle. 😅

Öncelikle geçmiş olsun. Ben bu sorunu farklı bir RAM markasına geçerek kökten çözdüm. Aynı sorunlar bende de oldu. Değişim yapsaydım, belki yine aynı sorunları yaşayacaktım. Riske girmek istemedim, doğruda yapmışım dönüp bakınca. Benim tavsiyem iade edip, farklı bir markaya geçmeniz yönünde olur. Tabii bunları kendi deneyimlerime göre söylüyorum. @emircankaraca

XPG Lancer, Armoury Crate, RGB, ASUS anakart bu dörtlü sıkıntı çıkarıyor. RGB kullanmazsan eğer hiç sıkıntı yok. Ben KLEVV markasına geçtim, sıfır sorun yaşıyorum artık.

@Ayhan Dönmez cebindeki son kuruşu harcayan gençlerin hakkını yedirmem kimseye, biraz az kazansınlar. Yamuk yapanı, listeme alırım. :rofl:

@LH44 sen çok ağır hareket ediyorsun, alman lazım artık. Bu gidişle RAM alamayacaksın, yapıştır geç. Türkiye'de ne alırsa yanına kar, her geçen gün zarar. O baktığın dominator modelleri yakında 25k olur bu gidişle. 😅

Merhaba tavsiyenize uyup geçiş yapacağım teşekkürler.

@Eagles bu galazar neymiş ya böyle, peşimizi bir bırakm.

@Eagles hoca sağ olsun bizim yerimize tek tek ayıkladı RAM'leri piyasadan, KLEVV 1, XPG 2 red flag o zaman bundan sonra ne dersin @LH44

Kısa sure.

@Eagles bu galazar neymiş ya böyle, peşimizi bir bırakmadı :D

6400 4x16 normal şartlarda açabiliyor mu 2:1 mod @emircankaraca 1:1 zaten 5600'den ötesini açamaz da.

Sorununa gelince, SPD hub ile alakalı bir problem, zaten bu kadar kapasiteye ihtiyacın yoksa 7800X3D rahat bir nefes alsın, 2x16 devam et bence. Performans kısıyorsun bu şekilde render vesaire alıyorsan 64 kapasiteye ihtiyacın varsa orasını bilemem.

@Eagles hoca sağ olsun bizim yerimize tek tek ayıkladı RAM'leri piyasadan, KLEVV 1, XPG 2 red flag o zaman bundan sonra ne dersin @LH44

EXPO kapalı. Radyatör RAM'in üst kısmını kapatmasaydı çoktan 2x16'ya geçmeyi yapardım, bir süre önce modelleme işim için bunu kullanırdım diye RAM yükseltmesi yapmıştım. Oyunlarımda da herhangi bir performans kaybı yaşamadım, halihazırda hala da yaşamıyorum. Ancak görüntüsüne takıldım.

Son düzenleyen: Moderatör: