berkayveberkay

Üyecik
Kendi sistemimi montajlayacağım fakat kasamın içindeki 4 fanın her birinden sadece bu iki kablo çıkıyor. Bu kablolar birbirine bağlanabilir şekilde üretilmiş. Öndeki 3 fanin kabloları birbirine takarak sanırım hepsini SYS-fan A, egzoz fanini ise ayrıca SYS-fan 2'ye kablolamayı düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum? Kasanın içinden hub vesaire de çıkmadı. RGB'ler bu şekilde

1000046536.webp

Çalışır değil mi? Bir yanlış yok. Bir de anakarttaki SYS fan pinler 4 tane fakat bu takacaklarım 3 tane, sorun olacak mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi sistemimi montajlayacağım fakat kasamın içindeki 4 fanın her birinden sadece bu iki kablo çıkıyor. Bu kablolar birbirine bağlanabilir şekilde üretilmiş. Öndeki 3 fanin kabloları birbirine takarak sanırım hepsini SYS-fan A, egzoz fanini ise ayrıca SYS-fan 2'ye kablolamayı düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum? Kasanın içinden hub vesaire de çıkmadı. RGB'ler bu şekilde.

Eki Görüntüle 173745

Çalışır değil mi? Bir yanlış yok. Bir de anakarttaki SYS fan pinler 4 tane fakat bu takacaklarım 3 tane, sorun olacak mıdır acaba?

Fanlar çalışacaktır, sadece PWM olmaz. Yani fan hızlarını voltaj ayarlayarak arttırmanız/düşürmeniz gerekir.

Fanlar çalışacaktır, sadece PWM olmaz. Yani fan hızlarını voltaj ayarlayarak arttırmanız/düşürmeniz gerekir.
PWM derken anlamadım, söylediğim şekilde yaparsam yani fanlar da RGB de çalışır mı? Kafamı karıştıran şey RGB kablosunun çıkmaması oldu, sadece o konuyu düşünüyordum.

RGB hakkında bilgim yok ama PWM konusunu açıklığa kavuşturabilirim. PWM, yazılımsal olarak fanların hızını kontrol edebilmemizi sağlayan, fanın içinde olan bir devredir. Eğer bu devre fanda yoksa 3 pin olur. Anakarta taktığınızda (zaten yanlış takma gibi bir şey isteseniz de yapamazsınız, merak etmeyin) yazılımsal olarak fan hızlarını kontrol edemezsiniz. Eğer anakart destekliyorsa BIOS'tan fan voltaj ayarıyla fanların hızıyla oynayabilirsiniz.

RGB hakkında bilgim yok ama PWM konusunu açıklığa kavuşturabilirim. PWM, yazılımsal olarak fanların hızını kontrol edebilmemizi sağlayan, fanın içinde olan bir devredir. Eğer bu devre fanda yoksa 3 pin olur. Anakarta taktığınızda (zaten yanlış takma gibi bir şey isteseniz de yapamazsınız, merak etmeyin) yazılımsal olarak fan hızlarını kontrol edemezsiniz. Eğer anakart destekliyorsa BIOS'tan fan voltaj ayarıyla fanların hızıyla oynayabilirsiniz.
Hocam peki dediğim şekilde öndeki fanları birbirine takarak SYS FAN 1'e, egzoz fanını da ayrıca SYS FAN 2'ye takmamda sorun olmaz, değil mi? Egzoz fanının erkek kablosu boşta kalacak.

Hocam bir de yapay zekaya sorduğumda kurduktan sonra BIOS icinden fan modunu DC yap dedi. Bu ne anlama geliyor bir de voltaj ayarlanan gerekir sen de dedin ya kaça ayarlamaliyim mesela ekstra yazılımsal ayarları nasıl yapmalıyım BIOS icinden.

Hocam büyük ihtimalle fanların voltajı otomatik olarak düşürülüp arttırılıyordur, DC Modu ise sizin fanınız gibi 3 pinli fanları kontrol etmek için yani voltajı düşürüp arttırabiliyorsunuz bu modda. Ekstra ayara gerek yok ama illa özel ayar yapmak isterseniz de 12v verirseniz fanlar son hız döner, 6 v altı sanırsam tüm fanlar durur(emin değilim fana göre değişir deneyip bulmanız lazım.) Ancak tamamen durdurmanızı önermem, ufak da olsa bir hava akımı olsun her zaman.