1. Büyük bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin koyup erittikten sonra biberlerimizi koyuyoruz, biberlerimizi orta ateşte birkaç dakika karıştırdıktan sonra sarımsaklarımızı da ekleyip karıştıra karıştıra soteliyoruz:
2. Sotelediğimiz biberlerin üzerine mantarlarımızı ekliyoruz:
Mantarlar suyunu salıp geri çekene kadar, şu kıvama gelene kadar ara ara karıştıra karıştıra devam ediyoruz:
3. Mantarlar suyunu saldı, pişmeye başlayınca donmuş haldeki karideslerimizi ekliyoruz (karides çabuk pişen bir yaratık olduğu için donmuş halde olmalı
)
4. Karideslerimizi de suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz:
5. Gördüğünüz gibi suyunu iyice saldı, ara ara karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz suyunu çekene kadar:
Etraf buram buram mis gibi yemek kokuyor...
6. Biraz suyu kalacak şekilde olduktan sonra domateslerimizi ekliyoruz:
7. Domateslerde suyunu çekene kadar karıştıra karıştıra pişirmeye devam ediyoruz:
Bu aşamada tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleyip karıştırmaya ve suyunu iyice çekene kadar pişirmeye devam ediyoruuuzz.
8. Evet gördüğünüz gibi yemeğimiz suyunu iyice çekti:
Biraz daha pişirelim bakalım.
Bu noktada domateslere tadım testi yapıyoruz, piştiyse altını kapatabilirsiniz. Pişmediyse ve suyu bittiyse üzerine biraz sıcak su ekleyin ve pişirmeye devam edin.
İster benim gibi güveç yapın, ister tavada bu şekilde alıp tabaklara ayırın. Bence benimki gibi yapın
9. Tavadan alıp güveç kaplarına ayırıyoruz:
Ben de daha geniş kap olmadığı için klasik kaplara koydum. Geniş varsa ona koyabilirsiniz.
10. Üzerlerine peyniri Nusret gibi döktükten sonra 200 derece fırında 3-4 dakika kadar bekletiyoruz, fırını izlemenizde fayda var peynir eridiği gibi alın:
Tavsiye edilen üzerlerine kaşar peyniri rendesi ancak ben de o olmadığından manda peynirini rendeledim, önemli olan eriyecek kıvam alması koyun random bir peynir işte.