Yağlı birisinin kardiyo yapması şart mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ornitorenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 220
  • Etiketler Etiketler
    kardiyo

ornitorenk

Uzman
Tamamını okuyup yorum yapın lütfen:

Ben estetik bir vücuttan ziyade büyük görünen bir vücut istiyorum sadece. Yani kollarım 45 cm olsun ama parçalı olmasın. Göğüslerim şişsin. Biraz da omuza kütle koyayım yeter. Karın kası falan istemiyorum.

Sorun şu: 1.74 boylarında ve 78 79 kilo biriyim. Skinny Fat tarzında bir modelim var. Şu an protein ağırlıklı beslenip ağırlık çalışıyorum. Kardiyo yapmıyorum, yapmak da istemiyorum çünkü kilo vermek istemiyorum.

Sizce böyle devam edersem büyür müyüm?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yine de kardiyo yapmanı öneririm. En azından yarım saat yürü. Deli gibi kardiyo yapmana gerek yok ama biraz hareket iyidir. Kondisyonun artar. Ondan sonra istediğin ağırlığın altına girersin.

Yine de kardiyo yapmanı öneririm. En azından yarım saat yürü. Deli gibi kardiyo yapmana gerek yok ama biraz hareket iyidir. Kondisyonun artar. Ondan sonra istediğin ağırlığın altına girersin.

Fırsatım olsa kondisyon için kesinlikle yapacağım fakat yağ yakma amaçlı bir diyete girmeyi ve kardiyo yapmak istemediğimi söylemeye çalıştım.

Zaten ağırlık kaldırırken harcanan kaloriyle, kardiyo yaparkenki kalori neredeyse yakın. Spor yaparken zaten o yağlar zamanla gidecekler. Ekstradan kardiyo yapılırsa yapım-yıkım olayı daha fazla olacaktır. Kardiyoyla birlikte 3000 yaktıysan yağın azımsanmış olduğu ekstra yiyecekler yersin dengelersin.

Fırsatım olsa kondisyon için kesinlikle yapacağım fakat yağ yakma amaçlı bir diyete girmeyi ve kardiyo yapmak istemediğimi söylemeye çalıştım.

Diyete girmek için kardiyodan bahsetmedim. Yürü ki sağda solda yürürken, yokuş çıkarken, merdiven çıkarken tıkanma diye dedim.

Aslında ağır kardiyo yapıp ona göre de fazladan pirinç patates vs yersek dediğiniz gibi dengelemiş olur ve kilo vermiş olmayız galiba doğru mu?

Ağırlık çalışması en iyi yağ yakma yöntemidir, sürece güvenmek ve sabretmek gerekir. Sağlam kalori harcatan ek bir şey arıyorsan yüzme öneririm, olimpik havuzun birine gidip kendi halinde sıkılana kadar suda gidip gelmek yürüyüşe falan göre çok daha fazla enerji harcatır. Yoğunluğu havadan bilmem kaç kat fazla bir ortamda hareket etmek kalori harcatır ve yağ yaktırır. He tabi yüzme süresini artırıp beslenme programına istediğin bir şeyler eklemek de mümkün, mesela 1 yerine 2 saat yüz o harcadığın atıyorum 400 kaloriye tiramisu ye gibi.

Skinny fat olduğunu söylemişsin yazdıklarına göre şu anda yapabileceğin birkaç yol var. Zayıflayıp düşük yağ oranı ile başlamak, sabit bir kiloda kalıp aynı zamanda yağ yakarken kas kütlesi kazanmak (yanlış anlaşılmasın yağı kasa dönüştürmek gibi bir saçmalıktan bahsetmiyorum)... İstediğin şeye göre ikinci seçenek daha mantıklı. Bunu da kalori açığı oluşturarak yapabilirsin. Kalori açığının mantığı basit sen bunu koşarak da yapabilirsin direkt yemeğinden kısarakta (yemeğinden kısma durumunu yağ, protein, karbonhidrat oranına dikkat ederek yapman lazım). Örnek verelim sen günlük 3000 kalori alıyorsun. Yağ yakmak istediğin içinde 200-300 kalori kısmak gerekiyor. Bu miktarı koşu bandında da yakabilirsin. direkt öğünlerini gün içine yayarak biraz daha az yiyerek de yapabilirsin. Günün sonunda aldığın kalori harcadığın kaloriden az olursa kilo verirsin, kilo vermenin mantığı da budur zaten. Örnekteki kalori miktarlarını tamamen kafadan salladım kalori açığı yapmakla alakalı videoları izlemeni tavsiye ederim. Güray Aydın'ın kilo alma ve verme süreçleri ile alakalı güzel 2 tane videosu var onları izleyerek fikir oluşturabilirsin.

Başlığı yanlış anlamışım neyse fikir aklında kalsın gene de ilerde işine yarar belki

kilo vermek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…