Yahudiler, neden Hz. İsa'yı öldürdü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 188
  • Etiketler Etiketler
    neden
İnanmak zorunda değilsin. Ama adamı öldürmene de gerek yok.
Olay hakkinda hiçbir çıktım yok öncelikle. Sizin Dediğiniz cümleden yola çıkarak aklıma şu geldi; ben putlardan para kazanan bir insansam ve biri ben peygamberim diyorsa, insanları kendi safına çekiyorsa öldürebilirim. Kendi fikrim.

Yabancı kaynaklar çarmıha gerilerek öldü diyor. Dini kaynaklar ise onun ölmediğini söylüyor. Çelişkili konu.
İslam dinine göre farklı bu. Hristiyanlar çarmıha gerildiğine inansa da İslam dini der ki Hz.İsa görevini tamamladığı için Allah onun ruhunu bedeninden aldı ve kıyamet zamanlarında geri gönderecek. Artık hangisine inanacağınız size kalmış.

Hz. İsa'yı Yahudiler değil, Roma İmparatorluğu öldürdü. Çarmıha germe bir Roma cezasıydı ve İncil'e göre Roma valisi Pontius Pilatus'un emriyle gerçekleştirildi.

Ben öyle birinin varlığına inanmıyorum açıkçası annesi kimse ile birlikte olmamasına rağmen nasıl hamile kaldı da isa'yı doğurdu, koskoca kainatı yaratan tanrı niye ortadoğudan sıradan biri kadını seçti? Ayrıca baba olmadan hamile kaldıysa baba tanrı oluyor Hristiyanlık, Yahudilik, Müslümanlık aynı tanrı tarafından yollanan dinler ancak birbirleriyle bile çelişiyor biri tanrı doğurmaz, doğurulmaz diyor diğerinde birini hamile bıraktığını söylüyor falan. Apateistlik ne güzel bir şey, bu boş şeylere kafa yormuyorum, manyak olursun, saçmalıklar silsilesi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt