Merhabalar, bu sene 11. sınıfa geçiyorum. Şu anda okuduğum okul evime 50 dakika uzaklıkta, servisle gidip gelsem bile yorucu oluyor. Saat 8:10'da servise biniyorum, 9'da ders başlıyor. 16:10'da ders bitiyor, 17:00'da evde oluyorum. Okulum İncekte. Öğretmen olan yengemin buradan 8 dakika uzakta olan bir okula tayini çıktı, aslında geçen sene gitmek istediğim bir okuldu ama ailem yollamamıştı. Ayrıca lojmanların içinde. Tek korkum eski okulumda kurduğum ortamı, arkadaşlığı yakalayamamak. Ama hem ailem hem de benim için yakında ki okula geçmem daha iyi olacak, dershane, spor vs. derken İncekte ki okula gidersem ders çalışmaya vaktim kalmayacak, ama arkadaşlarım var. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum o yüzden siz abi ablalarıma danışıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?semihcutler
Uzman
Şu an mezunum ve şöyle tecrübemi aktarayım. Daha uzak bir okula nakil aldırmıştım zamanında. Ortam olarak vs, her türlü kendine arkadaş bulursun. Okul sana yakın olsun yoksa benim gibi hayatın kalmaz. Kendim gittiğim zamanlar 5:45'te evden çıkıyor (SabahMerhabalar, bu sene 11. sınıfa geçiyorum. Şu anda okuduğum okul evime 50 dakika uzaklıkta, servisle gidip gelsem bile yorucu oluyor. Saat 8:10'da servise biniyorum, 9'da ders başlıyor. 16:10'da ders bitiyor, 17:00'da evde oluyorum. Okulum İncekte. Öğretmen olan yengemin buradan 8 dakika uzakta olan bir okula tayini çıktı, aslında geçen sene gitmek istediğim bir okuldu ama ailem yollamamıştı. Ayrıca lojmanların içinde. Tek korkum eski okulumda kurduğum ortamı, arkadaşlığı yakalayamamak. Ama hem ailem hem de benim için yakında ki okula geçmem daha iyi olacak, dershane, spor vs. derken İncekte ki okula gidersem ders çalışmaya vaktim kalmayacak, ama arkadaşlarım var. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum o yüzden siz abi ablalarıma danışıyorum.
11. sınıfsın, 12'de YKS sınavına yoğunlaşacak herkes. Sırf bunun için endişeleniyorsan hiç gerek yok.Tek korkum eski okulumda kurduğum ortamı, arkadaşlığı yakalayamamak.
Eğer yakın olmazsa sonum sizin gibi olacak ya... zaten arkadaş grubum 3-4 kişilik, birisi ile o kadar samimi değiliz ama diğer kalan ikisi ile üniversiteye geçsemde iletişimi kaybedeceğimi sanmıyorum.Şu an mezunum ve şöyle tecrübemi aktarayım. Daha uzak bir okula nakil aldırmıştım zamanında. Ortam olarak vs, her türlü kendine arkadaş bulursun. Okul sana yakın olsun yoksa benim gibi hayatın kalmaz. Kendim gittiğim zamanlar 5:45'te evden çıkıyor (Sabah) 6:45'de okulda oluyor, 7:00'da derse giriyordum. 12'de çıkıp bazenleri 1:00, 1:30 hatta 2:00'da evde oluyordum. Anlayacağın büyük vakit kayıpları ve ders konusuna çok etki ediyor. Normalde yola giden fazladan 1 saat 1.5 saat çok koymaz gibi gözükür ama yol yorgunluğu ayrı oluyor ders konusunda. Tavsiyem hayatta hep yakın okulları, spor salonlarını vs tercih et. Üni'de okul yakın olsun deme tabii orası ayrı. Şu an liseden çoğu insanla görüşmüyorum, yokluklarını da pek hissetmiyorum. Çokta takma yani, senle harbi arkadaş olan adam başka okuldaykende bir şekil arkadaşlığını sürdürür. Seni arayıp sormayana da arkadaşım deme.
Zorbalık durumu vs. olmasından korkuyorum.11. sınıfsın, 12'de YKS sınavına yoğunlaşacak herkes. Sırf bunun için endişeleniyorsan hiç gerek yok.
Olabilir de olmayabilir de. Şimdi olmasa da 10 yıl sonra iş yerinde mobbing olur belki de askerde. Hayat bu tarz karşılaşma ihtimalin olan şeyler yüzünden kendini yapmak istediklerinden alıkoyarak geçmez. Zorbalık durumu olursa müdüre ve ailene söylersin.
semihcutler
Uzman
Zorbalık durumunda kendini ezdirme yeter, kim neden zaten sana zorbalık yapsın. Ciddiyim, kendini ezdirme yeterli. Umursamadığını belli et uğraşmazlar, pısırık gözükme. Sonun benim gibi olsun istemezsin, diğer arkadaşlarınla madem o kadar samimisin okulda dersine odaklanır okul sonrası bir şekil buluşursunuz.Eğer yakın olmazsa sonum sizin gibi olacak ya... zaten arkadaş grubum 3-4 kişilik, birisi ile o kadar samimi değiliz ama diğer kalan ikisi ile üniversiteye geçsemde iletişimi kaybedeceğimi sanmıyorum.
Zorbalık durumu vs. olmasından korkuyorum.
Hep böyle oldu, 3 sene bir okulda, 1 sene devlette. O senede hep zorbalık gördüm.Olabilir de olmayabilir de. Şimdi olmasa da 10 yıl sonra iş yerinde mobbing olur belki de askerde. Hayat bu tarz karşılaşma ihtimalin olan şeyler yüzünden kendini yapmak istediklerinden alıkoyarak geçmez. Zorbalık durumu olursa müdüre ve ailene söylersin.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-