evrenim

Becerikli
Makaleler
1
Bu sorum iki anlamda olacaktir.

1. anlam: Tamamen yalniz yasamak nasil bir seydir? (Arkadassiz, sevgilisiz vs) Buna karsi dusunceleriniz ve bakis aciniz nasildir?

2. anlam: Ayri evde yalniz yasamak nasil bir seydir? Buna karsi dusunceleriniz ve bakis aciniz nasildir?

Tesekkurler ve Iyi Sosyaller.

1. anlam bence gayet güzel olur. Sahte sahte arkadaşların olacağına, kardeşin varsa onunla vakit geçirebilirsin. Yalnız vakit geçirmek bana göre çok kaliteli zaman geçirmek oluyor. Sevgiliyi de çorap değiştirir gibi yapmaktansa doğru kişiyi beklemek en doğrusu olur.
2. anlamda da eğer ailenle alışmaya alıştıysan, ailenle arandaki bağ güçlüyse tek yaşamak başta bayağı zor gelebilir. Ha ailenle pek konuşmuyorsundur, herkes kendi odasında, yemekten yemeğe kısa kısa birbirinizi görüyorsanız yalnız yaşamak sizin için harika olur. Aile bağları iyiyse de dediğim gibi zor gelir ama bence alışınca çok iyi olur. Karışan eden yok, rahat rahat takılırsın.

Arkadaşım yok, sevgilim de yok. Yalnızlığın dibini yaşıyorum hayatım boyuncadır.
Yalnızlık allaha mahsustur arkadaşlar derler ya aynen doğru. Yalnızlık iyi bir şey değildir, iyi bulan henüz yaşamamıştır ya da travma vs.

Vallahi 2 3 tane arkadaşım olsun dost gibi bir tane de sevgili bana yeter. Ama yalnız kalınca ilk 4 5 ay çok güzel oluyor. Gece uyku girmiyor gözüne ondan sonrasında.

1. anlam: Tamamen yalniz yasamak nasil bir seydir? (Arkadassiz, sevgilisiz vs) Buna karsi dusunceleriniz ve bakis aciniz nasildir?
Bence insan sosyal bir varlık. Evlenmek istemeyebilir, aile kurmak istemeyebilir fakat yine de konuşacağı arkadaşları olması şart. Belki kişi kendisi fark etmez ama cidden öyle psikoloji bozulur. Hiç arkadaşı olmasa bile işe gidip geliyor otobüste olsun iş yerinde olsun illa ki bir sohbet açılıyor birileriyle. Hiç iş güç olmasa tek başına kafayı yer. Uzun vadede olacak bir iş değil. Ama kısa vadede iyi bile gelir insana.
2. anlam: Ayri evde yalniz yasamak nasil bir seydir? Buna karsi dusunceleriniz ve bakis aciniz nasildir?
Bu gayet güzel bir şey. Üniversite okumaya giden pek çok kişi zaten ev tutup bir yandan çalışıyor kendi geçimini sağlamaya çalışıyor. Ailesi ile bir sorunu olmasa da yaşadığı yerde mutlu olmayabilir. En azından uzakta kafası rahat ediyordur.