- Makaleler
- 1
Hocam, evet haklısınız çıkarmalıyım ama yapamıyorum tek sosyalleşebilme imkanım orası olduğu için yalnızım ama son seviyede yanlızlık çekmek istemiyorum yalnız kaldıkça daha da değersiz hissediyorum. Şaka gibidir belki ama ben zaman zaman bazı kişileri hayatımdan çıkardım ama genellikle çıkarmadan önce yeni bir insanla tanışıyordum o iyi gibi gözüküyordu arkadaşlık ilerledikçe onunda aslında farklı olmadığını fark ediyordum sürekli bir kısır döngüde hapsolmuştum insanlar benden nefret ediyordu zaten gelip konuşanım olmazdı ama aşağılayanım olurdu sürekli yalnız kalmaktansa böyle yapmayı tercih ettim hayatımdan çıkarmamak dünyanın sonu değil evet ama yapamıyorum beynim izin vermiyor çünkü çıkarsam daha çok acı çekeceğim çünkü beni seven kimse bulamadım bulsam belki dünyanın en mutlu insanı olurum beni anlayabilen benzer şeyleri yapan birisi şu an ihtiyacım olan bir şey ama yok genellikle zıt fikirli benzemeyen insanlarla arkadaş oldum onları da bırakamıyorum çünkü en azından onlarla arkadaş oldum bağımlısı oldum denmez ama bırakamaz hale geldim çünkü tek sosyalleşebilme imkanım.
Ama sen kendini değersiz hissedecek davranışlarda bulunuyorsun. Yalnız olman onlarla muhatap olmaktan daha iyidir. Arkadaş gurubun yok diye üzülüyorsan benim de yok. Çünkü arkadaş gurubunda eninde sonunda ya kavga edip tat kaçıranlar oluyor, ya da senin gibi böyle aralarından birini dışlıyorlar. Aslında hata dışlanan insanda oluyor. Çünkü onlara fırsat veriyor.
Bak ortaokul yıllarımdan sana bir anımı anlatayım. Benim çok sevdiğim çok kıymet verdiğim bir arkadaşım vardı, bu arkadaşım daha sonra iki kişiyle daha arkadaş oldu. Yalnız bu arkadaş olduğu insanlar benim arkadaşımı kullanıyorlardı. Mesela sınav zamanı çocuktan zorla kopya istiyorlardı, getirdiği yemek parasını gidip onlara harcıyordu sonra aç kalıyordu. Bende dayanamayıp kendi yemeğimi veriyordum. Bir gün çektim konuştum sonra olayların farkına vardı. Fakat bu çocuklar naptıysa birden beni kötü bilmeye başladı. Bana yüz vermeyince bende baktım tamam dedim ilgilenmedim. Peşinden falan koşmadım saldım gitti. Sonra bu yine kopya verirken yakalandı bir sürü boş tartışma yaşandı. Tabii arkadaşlarıyla arası bozulunca çok pis şeyler yaptılar o çocuklar ama olan oldu işte. Eğer ben peşinde gezinseydim dışlanmaya devam ederdim.
Hasılı demek istediğim şey bazen bizim safça davranışlarımız bunlara vesile oluyor. Bazen sıfırlamak gerekli hocam. Sanki hiç onlarla tanışmamış gibi hayatına devam et.