Ege Öktemer
Uzman
Millenicom ile konuştum fiberi kendiniz çekip adresi fiber olan binada gösterip kullanabilirsiniz dediler.
Öncelikle komşularınla anlaşman gerekiyor yoksa unutabilirsin fiberi. En iyi ihtimalle komşularının evine çekilir ve sen uzun bir CAT kablosu ile kendi bilgisayarına takarsın. En kötü ihtimalle onların aktif fiber aboneliğindeki fiber optik kabloyu kesip lehimleyip kendi evine çekeceksin ve cihazlar senin evinde olacak.Millenicom ile konuştum fiberi kendiniz çekip adresi fiber olan binada gösterip kullanabilirsiniz dediler.
Konuştuğum kişi adresini makinede göstereceksin diye bir şey dedi orasını tam anlamadım bende, sanırım adres sorgulama yaparken çıkan daire numarası 9999 olandan bahsetti.Öncelikle komşularınla anlaşman gerekiyor yoksa unutabilirsin fiberi. En iyi ihtimalle komşularının evine çekilir ve sen uzun bir CAT kablosu ile kendi bilgisayarına takarsın. En kötü ihtimalle onların aktif fiber aboneliğindeki fiber optik kabloyu kesip lehimleyip kendi evine çekeceksin ve cihazlar senin evinde olacak.
Konuştuğum kişi adresini makinede göstereceksin diye bir şey dedi orasını tam anlamadım bende, sanırım adres sorgulama yaparken çıkan daire numarası 9999 olandan bahsetti.
Dostlar selam,
Benim oturduğum bina 2 daireli müstakil bina VDSL altyapı var Millenicom kullanıyorum ve son zamanlarda altyapıdan dolayı sıkıntı çıkarmaya başladı. Aynı arsa içinde bir de apartman var ve o binada Türk Telekom fiber var.
Şimdi sorum şu apartmandan kendi oturduğum binaya fiber kablo kendim çekebilir miyim ve diyelim çektim fiber ile internet nasıl kullanacağım altyapı VDSL olarak çıkacak çünkü, internet kullandığım firmayı arayıp adresimde fiber var desem bağlantıyı yapıp hizmet verirler mi? Gerekli fotoğrafları ekledim.
Türk Telekom u aradım anlattım durumu adresinizde fiber yok ise kendiniz çekemessiniz başvurunuz iptal olur dedi.Bizde de aynı duruma benzer sorun vardı ve Türk Telekom ekipleri ile konuştuğumuzda kendi adresinizde kayıtlı abonelik yoksa ve yan binadaki fazlalık portlardan binanıza fiber çekip kullanabilirsin dediler.Bölgenizdeki Türk Telekom ile görüşmenizde fayda var. Fiber kabloyu bize kendileri temin etti ve elektrikçi kabloları çekti ve sonra kuruluma geldiler herhan gibi ücret istenmedi. Ekipler kontrol sağladıktan sonra adresimizde fiber aktif oldu.
Yan binadan size fiber optik kablo çekilmesi teorik ve teknik olarak mümkün ama pratikte birtakım zorlukları ve hatta hukuksal sakıncaları olabilir. Bu yan bina ile sizin binanız bitişik midir yoksa arada bir bahçe vb. durumlar da var mıdır?Geçtiğimiz aralık ayından beri fiber altyapi talebinde bulunuyorum, adresde ADSL var ama kullanilamiyor, binamiz 2 katli daire var. Dün geldi bir beyefendi konuştuk sokağa baktı, apartman icine baktı şöyle yapalım böyle yapalım konuştuk. En son sokakta evimin önünde altyapi var ama bana yeni bir altyapı çekmemize gerek yok yan binada boşluk var oradan çekelim size dedi bende tamam olur dedim. Fiber gelsin de nasıl gelirse gelsin işte bende yapsınlar diye çok şey etmedimyan bina 10 dairelik yeni bina FTTH destekliyor. Bekliyorum bakalım abonelik icin imza almaya geleceklermiş. Bu yan bina olayı nasıl oluyor anlamadım, ariza vs, durumunda yan binaya mi gidecekler hep.