RMC_Team

Üyecik
Uzun yıllardır 16 Mbps kotalı internet kullandık. Sonrasında kota kalktı ama hala hız artmamıştı, tabii o zamanlar web bu kadar dolu değildi, yetiyordu.

Dediler ki hızınızı arttıracağız, peki dedik güzel, 35 Mbps'ye kadar çıkmıştık. Aradan 7-8 sene falan geçti ve yollarda fiber çalışmaları olduğunu gördük, dedim herhalde beklenen oluyor, fiber gelecek. Karşı mahalleye çektiler ve yavaş yavaş bizim eve doğru geldiler. 2 yan komşumuzun duvarına kadar kablolar geldi, kutular takıldı hatta altyapı hazır olarak veri tabanlarına işlendi ama kimse 2 yan binadan bizim bulunduğumuz adaya gelmedi.

Telefondan aradık, dilekçe yazdık, Cimer'e şikayet ettik. Ne arayan var ne geri dönüş yapan. 2 ayda bir gelen "Fiber çalışmalarımız devam ediyor." mesajı haricinde icraat yok. Ne yapabilirim? Koca mahallede 150 tane ev var, hepsine fiber kablosu çekildi fakat bizim evin olduğu adada 15 eve kablo gelmedi. Bu nasıl planlamadır hala aklım almıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz altyapı yenilemeleri santrale göre yapılır. Sizin iki yan binada olmanız önemli değil, hangi santrali yeniledikleri önemli. Benim de 2 yan binamda FTTB var, benim binama oradan VDSL e dönüp geliyor mesela 😂 Yani Türk Telekom'a dilekçe verip beklemekten başka yolunuz yok. Fiberi yandan alalım size çekelim diye bir şey de olmuyor.

Vaktiyle bizim eve başvuru yaptığımızda 7-10 gün süreceği, daha uzun sürmeyeceği sözü verilmişti ve sözlerinde durmamışlardı. Bunu söyleyen şubelerinden biriydi ve 1 aya yakın bir sürede gelmedikleri için müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimizde 24 ay demişlerdi. Bunun üzerine bulunduğumuz ilin genel müdürlüğüne gidip şikayet ettik ve 1 günde her şeyi yapmışlardı. Sizin duruma benzer şekilde bizim dışımızdaki evlerde altyapı vardı, sadece bizde yoktu ve ev yeni yapıldı. Genel müdürlüğüne gidip şikayetinizi sözel olarak söyleyebilirseniz daha kısa sürede işi tatlıya bağlayabilirsiniz.

Onlar ne yazıyorlar sisteme kimse bilmiyor. Fiber önünden geçer ama gelmez. FTTB altyapı ile 13 sene kullandım, fiber kutu kablo 1 sene önce geldi, kurulum yapılmadı hala duruyor. 15 eve fiber gelir 1 tanesini atlarlar, onlara göre çalışmalarımız devam ediyor işte.

Son düzenleyen: Moderatör:
15 ev olduğun için gelmiyor zaten. sana verdiği performans ile 150 eve verdiği performans karşılığında TT'nin aldığı verim daha makul bulunuyor.

Bütçe dahilindeki planda değilsinde ondan. Atlamaları normal. Bu sene olmadı öbür sene gelir. Artık müdürlüğün planlama insiyatifine kalmış.

Şans meselesi gibi birazda. Bizde de durum benzerdi geçtiğimiz yaz fiber geldi. O da şöyle oldu; bizim burası aslında bulunduğum ilçede merkez denecek noktada ve iki adet site isteğe bağlı kentsel dönüşüme girdi. Sağ olsunlar şirket sahipleri altyapı başvurusunda bulunmuş. 70 dairelik ve 30 dairelik iki site için talep oluşunca hemen döşemeye geldiler doğal olarak. Bende bu işlemler yapılırken çalışan ekibi görüp apartman yöneticimize bildirdim, yaklaşık 10 yıla yakın süredir fiber için başvurularda bulunuyorduk. O da gidip ekipleri gördüğüm yerde ekiple konuştu. Ekibin şefi müdürlerini arayıp "böyle bir apartman var fiber istiyorlar çekelim mi ?" deyince müdürün onayı ile hemen aynı gün çekildi.