BenGazi

Uzman
Şu anda odamda oturuyorum ve bildiğiniz mangalın kömürsüz halini soluyorum. Neler oluyor? Zannettim ki yangın yakınımda. Aramda 150 km falan var fakat galiba o kadar büyük ki yangını soluyabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda odamda oturuyorum ve bildiğiniz mangalın kömürsüz halini soluyorum. Neler oluyor? Zannettim ki yangın yakınımda. Aramda 150 km falan var fakat galiba o kadar büyük ki yangını soluyabiliyorum.
  • Öncelikle, bulunduğunuz yerde bir yangın olup olmadığını doğrulayın. Yangın haberlerini yerel kaynaklardan kontrol edin.
  • Eğer bulunduğunuz yerde yangın yoksa, dışarıda bir yangın olduğunu ve dumanın rüzgarla size ulaştığını düşünebiliriz.
  • Olası duman veya zararlı gazlardan etkilenmemek için hemen kapınızı ve pencerenizi kapatın.
  • Havanın kalitesini kontrol etmek için bir hava durumu uygulaması veya web sitesinden yerel hava koşullarını kontrol edin.
  • İçeriye havalandırma yapmayın ya da dışarıya çıkmaya çalışmayın; durumun daha fazla kötüleşmesini engelleyin.
  • Sağlığınızı etkileyebilecek bir durum olduğunu düşünüyorsanız, hemen bir sağlık profesyoneline danışın veya acil servise başvurun.
  • Eğer dumanın nedeni hakkında şüpheleniyorsanız (örneğin komşular veya çevreyi kontrol etmek, yangın olup olmadığından emin olmak için) güvende olduğunuzdan emin olun.