seeraddar

Yetkin
Samsung Watch 6 44mm almıştım, Samsung Watch 6 40mm göndermiş. Ne gibi fark var derseniz batarya, piksel sayısı az buz farklar değil. Biri 300mAh biri 450mAh. Ne yapmalıyım? Para iadesi istemiyorum, çünkü 1000 lira zam gelmiş durumda. Dediğim gibi ne yapmam lazım.

Samsung Watch 6 44mm almıştım, Samsung Watch 6 40mm göndermiş. Ne gibi fark var derseniz batarya, piksel sayısı az buz farklar değil. Biri 300mAh biri 450mAh. Ne yapmalıyım? Para iadesi istemiyorum, çünkü 1000 lira zam gelmiş durumda. Dediğim gibi ne yapmam lazım.
Müşteri hizmetleri ile konuşup ürünün yanlış geldiğini söyleyin. Başka yapacak bir şey yok zaten.

Müşteri hizmetlerini arayıp değişim için kargo kodu isteyeceksiniz. Gerekli belgeler ve bir dilekce ile gonderim saglayacaksiniz. Dilekçeye de göz korkutmak için yasal haklarimi kullanarak bu saatin degisimini talep ediyorum yoksa bana TC vatandasi oldugum icin verilen haklarla Tuketici Hakem Heyeti'ne basvuracagim falan diye de yazarsiniz. Yoksa hic takmiyorlar cogu zaman.

"Değerli Yetkili,

Tarafıma gönderilen ürün, sipariş ettiğim model ile kesinlikle uyumsuzdur. Bu durum, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (6502 Sayılı Kanun) başta olmak üzere ilgili yasal düzenlemelere açıkça aykırıdır. Durumun çözülmesi ve mağduriyetimin giderilmesi için gerekli adımların ivedilikle atılmasını bekliyorum. Aksi takdirde yasal haklarımı kullanacağımı belirtmek isterim.

İlgili yasal haklarımı aşağıda sıralıyorum:

1. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun (6502 Sayılı Kanun):
    • Madde 8 (Ayıplı Mal):Yanlış gönderilen ürün, "ayıplı mal" kapsamında değerlendirilir. Bu kapsamda:
      • Ürünün doğru model ile değiştirilmesi,
      • Ücret iadesi,
      • Ayıp oranında bedel indirimi,
      • Ürünün ücretsiz onarımı gibi haklarım bulunmaktadır.
  2. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği:
    • Madde 11: Teslim aldığım ürünü 14 gün içinde iade ederek doğru ürünle değişim yapılmasını talep etme hakkım bulunmaktadır.
  3. Türk Borçlar Kanunu (6098 Sayılı Kanun):
    • Madde 227: Satıcı, ayıplı mal satışı durumunda zararı gidermekle yükümlüdür.
  4. Türk Ticaret Kanunu (6102 Sayılı Kanun):
    • Madde 18 ve 20: Ticari faaliyetlerde dürüstlük kuralına aykırı işlemler sorumluluk doğurur ve satıcıyı yükümlü kılar.
  5. Anayasa’nın 172. Maddesi:
    • Devlet, tüketicilerin korunması için her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Bu kapsamda, haklarım anayasal güvence altındadır.

Sonuç Olarak:
Sipariş ettiğim ürünün doğru modeli ile derhal değişiminin yapılmasını talep ediyorum. Aksi bir durumda, Tüketici Hakem Heyeti ve ilgili yasal mercilere başvuru yaparak hakkımı arayacağımı bilgilerinize sunarım.

Sipariş Numarası: [Sipariş Numaranız]
Gönderilen Model: [Yanlış Gelen Model]
Sipariş Edilen Model: [Doğru Model]

Gereğinin acilen yapılmasını rica ederim." Heralde bu yeterlidir.