Konu sahibinin açmaya çalıştığı konu içeriğini göremediğimiz için onun yaşadığı olay özelinde yorum yapamıyorum. Ancak yapay zeka konusunda şahsen oldukça hassasım. İnsanların yapay zeka kullanımının bahsettikleri kadar masum olmadığını düşünüyorum ve kimi zaman da görüyorum. Yapay zekayı kendilerini geliştirmek için bir "araç" olarak kullanmaları gerekirken bu kullanım giderek "amaç" haline geliyor ve insanlar tembelleşiyor.
Kitaplar okunmuyor yapay zekaya özeti çıkarttırılıyor, ödevler yapılmıyor yapay zekaya yaptırılıyor, formüller çözülmüyor yapay zekaya çözdürülüyor, kodlar yazılmıyor yapay zekaya yazdırılıyor. Bunlar sadece bir örnek. İnsanlar giderek tembelleşiyor, herhangi bir konuda bir ürün oluşturmak için veya bir eylemi gerçekleştirmek için emek harcamak istemiyor. Bu durum da sanıldığının aksine insanın öğrenmesini güçleştiriyor ve yaratıcılığına ket vuruyor.
Eleştirilerim konu sahibinden bağımsız, genel eleştirilerdir. Ne de olsa konu sahibinin yapay zekaya oluşturduğu ürünü göremiyoruz şu an.
Sonuç olarak öneriye katılmıyorum ve olumsuz oy kullandım. Kızacaksınız belki ama gerekirse bu kuralın daha da katılaşması gerektiğini düşünüyorum. Eğer kendimizi geliştirmekten, kendi yaratıcılığımızdan uzaklaşacaksak ve dolayısıyla yapay zekayı konuşturup her şeyi ona bırakacaksak, Recep siteye 1.000 adet yapay zekalı bot entegre etsin, biz de yapay zekaların birbiriyle konuşmalarını izleyip "vay be ne güzel sohbet ediyorlar, ne kadar güzel fikirler bunlar, ne güzel sorun çözüyorlar" diyerek vakit geçirelim o zaman (!)