Ruindry

Yetkin
Makaleler
1
10 yıldır sektörde olup daha kapak fotoğrafı yapmayı bilmeyen bir video editörü düşünün her bulduğu fırsatta yerli yersiz forumda kazanç gütmeyen insanlara laf atıp yaptığı işi bile düzgün yapamayan birisinin buradaki insanlara laf atması komik oluyor.
Bknz video editörü Victus TV.

1000026933.webp

Sırf sponsorluk uğruna kötü cihazlar önerip sırf komisyonlu link koymak için Hepsiburada'daki herhangi bir laptopun linkini koyan birisinin ahkam kesmesi komik duruyor. Yaptığı işi iyi yaptığını düşünüyor bir de utanmasa benimle aynı yaşta olacak F710'u 1200TL'ye öneriyor Ultimate C öner Ultimate 2C öner, Gamepower öneriyor git H2002p veya H2002D öner veya random claws falan öneriyor "Teknoloji kanalı" para alıyorsun bari hakkını ver yaptığın işin 10 yıldır sektördesin hiç kendini geliştirmez mi bir insan Akakçe'ye girip Hepsiburada'yi filtreleyip laptop listene ekliyorsun.

Kendini "Teknoloji Kanalı" diye tanıtıyorsan ülkende uyguna gelen yurt dışı ürünlerini tanıtabilirsin sadece geçen sene için bir sürü örnek verebiliriz ( Aula F75, Z11-Z94, AJ159 Pro, Ultimate 2C, vs) buradan komisyon alamıyorsun diye paylaşmıyor musun? Forumdaki insanlar boş insanlar nebilirler diyorsun burada kimsenin komisyon linkiyle kendi ürününü sattığını daha görmedim.

Bir ürünü öneriyorsam neden önerdiğimizi bile çoğu zaman açıklar fikir alışverişi yaparız benim bildiğim konu laptop ama diğer arkadaşlarım sayesinde çoğu şeyde biraz kulaktan dolma bilgi sahibiyim ama o bile senin "Teknoloji kanalı'na" içerik üretmek için fazlasıyla yeter.

Bir ürün alacakken arkadaşın dediğine göre forumlara bakmayın oradaki insanlar çok bilmiş ve hiçbir şeyi bilmiyorlar onlara göre hiçbir şey alınmaz diyor.

Konu içeriğine değinsem anlar mısınız bilmiyorum laptop konusunda herkes pek anlamaz ama Monster'in bir hazır masaüstü sistemi vardı bileşenler iyi sadece logo basılmıştı bilindik bir markanın tek tek toplamayla bile 10-15K fark alıyordu muadili ile 20K farka bile toplanabilir bir sistemdi sanırım.

1000026932.webp

Bunu sponsorluk alıp tanıtan olmuştu aynısının laptop versiyonu yapmış işte övüp övüp Monster çöp diyen forumculara inanmayın falan filan diye sallıyor biraz fikir alışverişi yaptık ama cevap veremeyip mesajı gizlemiş kendi bilir.
1000026922.webp

1000026923.webp

1000026924.webp

1000026925.webp

Hocam, galiba birazcık saldırgan bir giriş yapmışsınız, o da öyle sert karşılık vermiş. Siz belki ücretsiz öneri de sunuyorsunuz ve uğraşıyorsunuz da, iyi güzel ama herkes gönül işi yapmıyor tabii. Sponsorlu içerikler de var, YouTube'da para kazanmak da bir iş modeli, bunu göz ardı etmeyelim.

Bir de internette forumlarda gerçekten bazen önerilere karşı bir ön yargı olabiliyor. Örneğin, 'şunu eklerim, bunu alırım' gibi öneri yapanlara karşı bir ön yargı vardır. Çünkü genellikle bütçeyi aştığı için doğru bir önermeye girmiyor artık. Belki bu, sizin önerileriniz için geçerli olmayabilir, ama iki tarafın da birbirine karşı büyük bir ön yargısı olduğu bir gerçek.

Hocam, galiba birazcık saldırgan bir giriş yapmışsınız, o da öyle sert karşılık vermiş. Herkes kendi önerisini paylaşıyor, iyi güzel ama herkes gönül işi yapmıyor tabii. Sponsorlu içerikler de var, YouTube'da para kazanmak da bir iş modeli, bunu göz ardı etmeyelim.

Bir de internette forumlarda gerçekten bazen önerilere karşı bir ön yargı olabiliyor. Örneğin, 'şunu eklerim, bunu alırım' gibi öneri yapanlara karşı bir ön yargı vardır. Çünkü genellikle bütçeyi aştığı için doğru bir önermeye girmiyor artık. Belki bu, sizin önerileriniz için geçerli olmayabilir, ama iki tarafın da birbirine karşı büyük bir ön yargısı olduğu bir gerçek.
Sadece abarttığı tepkisinin lüzumsuz olduğunu ve ilk fotoğraftaki cümlemde peşin fiyat için belki tercih olabilir diye belirtmişim. 2-3 fazla koyup daha iyi modellere zorlamaya çalışmalarını ve "sınırsız bakım" adı altında cindeki 10TL'lik dandik macunları koyduklarını söyledim. Benim önyargım sadece videodaki gereksiz tavırlarıydı yoksa Tulpar'ın bu modeli kötü değil fiyatı abartı ve haketmiyor daha iyileri var demiştim her ürün fiyatına göre değerlenirse yaptığım yorumda haklı çıkar.
Kişisel görüşünüz saygı duyarım elbette.

Ekteki YouTube yorumunu okurken araya nokta ve virgül atasım geldi. Yapamayacağım için rahatsız oldum. Some Techolay effects.
Onun dışında hak verdim. 10 senedir bu işi yapan birisi bu seviyede içerik üretmemeli. İzleyici çok zeki değil ama sanılan kadar da aptal değil. Görüyor, görmese bile seziyor bazı şeyleri. Bakın, bizde mağduru çok severler. Bu adama o bahaneyi vermeyelim. Bu konudan sonra videolarının altına gidip yorum falan yazmayın bana kalırsa. Fikirlerimizi buradan dile getirelim. Sonra "forum trolleri kanalıma saldırıyor" diye laf yapar. Aman yani.

Son düzenleme: