Yasaklı sitelere giren ISS önerisi

RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Bildiğiniz üzere Comnet ayvayı yediği için yeni bir internet servis sağlayıcısı arayışı içerisindeyim. Bu Comnet denen işe yaramaz sağlayıcıyı kullanmamın TEK sebebi, hiçbir VPN, DNS, Proxy veya DPI atlatma yazılımı kullanmadan yasaklı sitelere internet paketimdeki hız ile erişebiliyor olmamdı.

Benim için tek ölçüt budur. Önerilerinize ihtiyacım var. Esenlikler.

Hocam öyle bir ISS var mı emin değilim. Bildiğim kadarıyla en fazla Türknet bağlatıp sadece başka DNS kullanıp yasaklı sitelere girebilirsiniz ama o da kriterinize uymuyor anlaşılan.

Selamlar, internet hızım 550 mbps civarında. WARP'a bağlandığım zaman 480-490 alıyorum. Ping değerlerimde de çok fazla bir oynama olmuyor. Hatta çoğu zaman o kadar fark etmiyorum ki bağlı olduğumu anlamıyorum. Sizin için yeterli olmaz mı?

1.1.1.1 DNS ile TurkNet yasaklı sitelere giriş yapabiliyor, gecikme ve hız kaybı olmuyor.

Hocam öyle bir ISS var mı emin değilim. Bildiğim kadarıyla en fazla Türknet bağlatıp sadece başka DNS kullanıp yasaklı sitelere girebilirsiniz ama o da kriterinize uymuyor anlaşılan.

Yorumlar için teşekkürler. VPN, DNS, Proxy veya DPI atlatma yöntemleri kullanmadan yasaklı sitelere erişim veren internet servis sağlayıcısı yoksa mecbur bu yöntemlere başvuracağım elbette. Önceliğim varsa öyle bi İSS, ona yönelmekti.

Türknet'ten başka DNS değiştirme yöntemiyle yasaklı sitelere erişim veren İSS'ler hangileri?

Netspeed kullanıyorum. Benzer şekilde DNS değiştirince Discord ve bazı yasaklı sitelere giriyorum. Ama bu tüm yasaklı siteler için değil. Bazı siteler yasaktan bağımsız, sunucu trafiğini azaltmak için belirli ülkeleri engelleyebiliyor. Bu tarz durumlarda da VPN şart oluyor.

DNS olarak Cloudflare ve AdGuard denemiştim. Ücretsiz, İstanbul sunucuları ve düşük gecikme sağlayan sadece bu ikisi var diyebilirim. İstanbul sunucusu olmasına rağmen, 120-150 ms gecikme sağlayan DNS adresleri de var.

Küçük ISS'lerde TT, Turkcell gibi ayrı bir engel sistemi olmuyor. Büyük ihtimalle TT DNS'i üzerinden engellemeler yapılıyor. Çok bilgim yok. Bu yüzden DNS çoğu zaman işe yarıyor. Küçük ISS seçerken kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz veya kendinize uygun fiyat, pakete göre seçebilirsiniz. Ben açıkcası memnunum.

TurkNet ile bilgisayardan hiçbir DNS kullanmadan yasaklı sitelere giriyorum ama mobilde Wi-Fi ile bu mümkün olmuyor, o yüzden DNS olarak 1.1.1.1 kullanıyorum.

TurkNet ile bilgisayardan hiçbir DNS kullanmadan yasaklı sitelere giriyorum ama mobilde Wi-Fi ile bu mümkün olmuyor, o yüzden DNS olarak 1.1.1.1 kullanıyorum.
Mobilde çalışmıyorsa bilgisayarda bu işi olası kılan başka bir şey vardır. Belli ki Türknet yalın haliyle engelleme yapıyor. Çünkü Comnet, telefonla WiFi üzerinden DNS'siz vs. engelleme yapmıyordu.

@RoaringLion Ben de merak ediyorum açıkçası, çünkü bilgisayarda ekstra olarak kullandığım hiçbir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…