Crestfallen 80

Başarılı
Merhaba.

Nabız takibi, SOS, düşme bildirimi gibi özellikleri olan bir akıllı saat almak istiyorum. Ben iPhone kullanıcısıyım. Ebevenylerim Samsung kullanıyor. Biraz araştırma yaptım ama Galaxy Watch 6 mı alsam yoksa Apple Watch SE 3 mü alsam bilemedim. Hatta Huawei model akıllı saatlere bile baktım. Gerekirse telefonlarını iPhone ile değiştireceğim. Sadece en basit ve sağlıklı hangisi olur bir türlü karar veremedim.

Tüm saatlerde acil durumda SOS bildirimi atıyor ama ben Apple ekosisteminde olduğum için verilerini daha rahat görüntüleyebileceğim için (ani nabız düşüşü ya da yükselişi) onları da Apple ekosistemine geçirmeyi düşümdüm. Ama sonra fazla abartıyor muyum, gereksiz masraf olur mu bilemedim.

Bir fikriniz var mı?

Basitçe hem SOS bildirimi almak hem de bir sağlık sorunu olursa ben de bunu uzaktan görebileyim istiyorum.

Hiç o kadar aksiyona ve masrafa gerek yok. En temiz, en mantıklı ve tam F/P çözüm; hazır ellerinde cihaz varken yapıştır onlara birer Galaxy Watch 6 al geç. Hem aile yeni işletim sistemine alışmakla uğraşmaz, hem de cüzdan rahat eder.

Hiç o kadar aksiyona ve masrafa gerek yok. En temiz, en mantıklı ve tam F/P çözüm; hazır ellerinde cihaz varken yapıştır onlara birer Galaxy Watch 6 al geç. Hem aile yeni işletim sistemine alışmakla uğraşmaz, hem de cüzdan rahat eder.

Geçenlerde bir haber görmüştüm. İnflucer bir arkadaş akıllı saat üzerinden annesinin nabzında bir sorun olduğunu görüp hastahaneye götürmüştü. Tabii saatlerin yanıltıcı olma ihtimalide var ama ben evde değilken aklım kalmasın istiyorum.
Aklıma kendi cihazıma da Samsung health kurup aynı anda 2 cihazda verileri senkronize görebilmek geldi. Tabii buna izin verir mi bilmiyorum.

Erişkinlerde arreste öncesi ensık ritim ventriküler fibrilasyon. Ancak en iti akıllı saat bile atrial fibrilasyon hariç algılayamıyor. Sos özelliği ve düşme özelliği en iyi olanı almanız bence yeterli olur. Huawei bu konuda bayağı iyi ve şarjının uzun süre gitmesinden gözümde biraz önde ama smart things ile ailenin anlık durumu konumu görülebilmesi bir nebze önde bence.

Erişkinlerde arreste öncesi ensık ritim ventriküler fibrilasyon. Ancak en iti akıllı saat bile atrial fibrilasyon hariç algılayamıyor. Sos özelliği ve düşme özelliği en iyi olanı almanız bence yeterli olur. Huawei bu konuda bayağı iyi ve şarjının uzun süre gitmesinden gözümde biraz önde ama Smart things ile ailenin anlık durumu konumu görülebilmesi bir nebze önde bence.

Benim aklımdaki sıralama şu an şöyle:
Huawei Watch Fit 5 Pro: Ortalama fiyat, en uzun şarj, materyal olarak en kaliteli ama saat bayağı büyük. En büyük artısı health uygulamasında aile üyelerinin sağlık verileri görüntüleniyor.

Galaxy Watch 6: En ucuz ürün. Bir diğer artısı ekosistem. 40 mm boyutu iyi. En büyük eksiği verileri Huawei'de olduğu gibi aile paylaşımı yok ama aynı anda 2 farklı cihazdan giriş yapılabilirse aynı anda görüntülenebilir.

Apple Watch 3 SE: Daha gelişmiş olduğunu söyleyenler var, sos sisteminin daha iyi çalıştığını söyleyen ve sağlık uygulaması ben de iPhone kullandığım için takip açısından bayağı kolay ama çok masraflı. Cam materyali de diğerlerinden kötü.

Yani sos da hangisi daha iyi bilmiyorum ama Huawei ya daha iyi ya da başa başlar Galaxy Watch ile.

Ekleme yapayım. EKG olmasın, malzeme kalitesi standart olsun denilirse Huawei Watch fit 5 de olabilir. EKG dışında en büyük artısı safir cam.

Son düzenleme: