Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Selamlar.

Konunun yeri burası mı bilmiyorum ama bilen biri denk gelir diye yazıyorum. Ben 2007 doğumluyum. Annemle babam yaklaşık ben 3 yaşımdayken ayrıldı. O günden bugüne kadar babam neredeyse hiç doğru düzgün nafaka ödemedi. Mahkeme kararı vardı. Yıllar boyunca 150 TL civarında nafaka yatırması gerekiyordu. Ama o zamanlar bile yılda sadece 1-2 ay gönderiyordu. Belki bazı yıllar hiç göndermedi. Ben o yılları hatırlıyorum. Ortaokuldayken bile annem “yatmadı” diyordu. O dönemden bugüne belki 15 yılın nafakası var.

Son 2–3 yılda yeni yeni biraz düzene girdi. Onda da 1000 – 1500 TL civarı yatırıyor. Şu an 1500 olması lazım. Gönderen hesaplar da belli zaten. Annemin Ziraat Bankası hesabı değişmedi. Para geldiğinde “Süleyman Ünal nafaka” açıklamasıyla atılıyor. Hangi tarihte ne kadar yattığı da net yani.

Ben artık 18 yaşıma girmek üzereyim. Sorum şu: Bu kadar yıl eksik ya da hiç yatmayan nafaka için dava açabilir miyim? Geriye dönük toplu bir şekilde talep edebilir miyim? Hatta faiziyle mi hesaplanıyor?

Bu parayla bilgisayar işine girip kendime bir yol çizmek istiyorum. Gerçekten sistem kurmayı, parça toplamayı seviyorum. Hedefim bu yönde. Ama bu para yıllardır gelmesi gereken bir haktı.

Böyle bir dava açan ya da süreci bilen biri varsa çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Konu üzerinden epey geçmiş ama bilgilendirmek istedim. Geçmişe ait ödenmemiş nafakalar için bir dava açılmaz. Bunun yerine icra takibi başlatabilirsiniz. Birikmiş nafakaları enflasyon farkıyla talep edemezsiniz ancak adi kanuni faizi ile birlikte talep edebilirsiniz icra takibiyle.
Haklarınızı talep edebilirsiniz. Veliniz de talep edebilir aslında. Faiziyle ve enflasyon farkıyla birlikte alırsınız. Bunun için avukat desteğine ihtiyacınız olacak. En iyisi avukata danışmanız. Zaten siz avukata böyle bir olayla gittiğinizde avukat elinden geldiğince para koparmaya çalışacaktır karşı taraftan. Gecikme faizidir, ıvırıdır zıvırıdır hepsini işin içine katar merak etmeyin.

Haklarınızı talep edebilirsiniz. Veliniz de talep edebilir aslında. Faiziyle ve enflasyon farkıyla birlikte alırsınız. Bunun için avukat desteğine ihtiyacınız olacak. En iyisi avukata danışmanız. Zaten siz avukata böyle bir olayla gittiğinizde avukat elinden geldiğince para koparmaya çalışacaktır karşı taraftan. Gecikme faizidir, ıvırıdır zıvırıdır hepsini işin içine katar merak etmeyin.
Yurtdışında yaşıyor üstüne evli. Annem de istemiyor. Ben de en azından bir ticarete atılmak istiyorum ama annemin buna gücü yetmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışında yaşıyor üstüne evli. Annem de istemiyor. Ben de en azından bir ticarete atılmak istiyorum ama annemin buna gücü yetmez.
Yurtdışında yaşayan birine yönelik süreç nasıl işliyor bilmiyorum, kusura bakma. Ama avukata danışman gerekiyor, eninde sonunda gideceksin zaten bence şimdiden git hem sorularını cevaplar hem gidişatı ve süreci açıklar.

Yurt dışında yaşayan birine yönelik süreç nasıl işliyor bilmiyorum, kusura bakma. Ama avukata danışman gerekiyor, eninde sonunda gideceksin zaten bence şimdiden git hem sorularını cevaplar hem gidişatı ve süreci açıklar.

Oranın vatandaşı olup olmama konusunu bilmiyorum tabii ancak birkaç yıl önceye kadar kendisinin kimliğini görmüştüm. Kazakistan da. Ben akşam annemi ikna etmeyi deneyeceğim çünkü dekontlar atılan avukat belli. Başkasına gidersek yıllardır o adama atılıyor. Tabii süreç için çok korkuyorum ama en çok korktuğum annemin tepkisi. Yıllardır eski eşini falan kardeşimden gizledi beni kendi düzeninin üstüne dahil etti benim duygularımı bastırdı. Bakacağız kısacası sadece korkuyorum. Zaten okulun son 2 ayında verilecek, ya da 18ine girmeye 2 ay kalmış bir bireyin böyle bir karar vermesi anormal bir şey. Yapamamaktan başaramaktan korkuyorum. O yüzden ihtiyaç duydum en azından bir şeyler denemek için.

Merhaba,

Konu üzerinden epey geçmiş ama bilgilendirmek istedim. Geçmişe ait ödenmemiş nafakalar için bir dava açılmaz. Bunun yerine icra takibi başlatabilirsiniz. Birikmiş nafakaları enflasyon farkıyla talep edemezsiniz ancak adi kanuni faizi ile birlikte talep edebilirsiniz icra takibiyle.

Çözüm
Merhaba,

Öncelikle teşekkür ederim. Şuan hastahenedir dedemin hastalıklarıdır vaktim olmuyor ama başardığım zaman konu olarak paylaşıcam. Üzerinden uzun süre geçmişte olsa bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Bir de her türlü ben yardım nafakası açacağım kendisine. 2k para hariç tek kuruş vermiyor velayetin ben değil diyip :D. Şaka gibi adam. Sonra da diyor ki gel yanıma dükkanların başına seni geçiricem.

Son düzenleme: