noxstane

Uzman
Discord'da yayın açtığım zaman video, oyun veya şarkı açtığımda arkadaşlarım bana yayınından sanki kibrit veya çubuk kırıyormuş gibi sesler geldiğini söyledi.

CPU: R5 5600X.
GPU: 6800XT.
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro.

Gürültü engellemeyi açabilirsiniz.
Adam yayından geliyor demiş, mikrofon problemi olsaydı mikrofon yazardı herhalde.

Discord'da yayın açtığım zaman video, oyun veya şarkı açtığımda arkadaşlarım bana yayınından sanki kibrit veya çubuk kırıyormuş gibi sesler geldiğini söyledi.
Arkadaşınızın Discord'unda problem olabilir, başkaları da aynısını diyor mu?

Adam yayından geliyor demiş, mikrofon problemi olsaydı mikrofon yazardı herhalde.

Bu tavır nedir?

CPU: R5 5600X.
GPU: 6800XT.
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro.

Ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin. Parazitlenme yapabilecek USB vb. giriş çıkış aygıtlarını teker teker çıkartıp deneyin. Discord ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Discord'un güncel olduğundan emin olun.

Öncelikle sorununuzun sizden mi yoksa arkadaşınızdan mı kaynaklandığını öğrenmelisiniz.
Örneğin; Başka bir kişiye daha yayın açıp deneyebilirsiniz.
Eğer arkadaşınızdan kaynaklanıyorsa zaten sorun yok demektir. (Arkadaşınız Discord'u silip tekrar yüklemeyi deneyebilir.)
Eğer sorun sizden kaynaklanıyorsa; Discord'u silip tekrar yükleyin. Çözülmez ise şu adımları uygulayın;
  1. Kullanıcı Ayarları > Ses&Görüntü kısmındaki OpenH264 video codec'ini devre dışı bırakın.
  2. Kullanıcı Ayarları > Ses&Görüntü kısmındaki "Ekranı yakalamak için en yeni teknolojimizi kullan" ayarını etkinleştirin.
  3. Kullanıcı Ayarları > Görünüm kısmında Donanım İvmesi'ni devre dışı bırakın.

Bu adımları uyguladıktan sonra Discord'u yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini doğrulayın.

Gürültü engellemeyi açabilirsiniz.

Gürültü engellemeyi hep açıkta kullanıyorum, kapatıp denemiştim yine gitmedi dediler.

Arkadaşınızın Discord'unda problem olabilir, başkaları da aynısını diyor mu?

Evet evet yayınımı izleyen her kişi bu sesin geldiğini doğruluyor.

Bu tavır nedir?

Ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin. Parazitlenme yapabilecek USB vb. giriş çıkış aygıtlarını teker teker çıkartıp deneyin. Discord ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Discord'un güncel olduğundan emin olun.

Hepsini deneyip sonucu paylaşacağım.

Öncelikle sorununuzun sizden mi yoksa arkadaşınızdan mı kaynaklandığını öğrenmelisiniz.
Örneğin; başka bir kişiye daha yayın açıp deneyebilirsiniz.
eğer arkadaşınızdan kaynaklanıyorsa zaten sorun yok demektir. (arkadaşınız Discord'u silip tekrar yüklemeyi deneyebilir.)
eğer sorun sizden kaynaklanıyorsa; Discord'u silip tekrar yükleyin. çözülmez ise şu adımları uygulayın;
  1. Kullanıcı ayarları > ses&görüntü kısmındaki OPENH264 video Codec'ini devre dışı bırakın.
  2. Kullanıcı ayarları > ses&görüntü kısmındaki "ekranı yakalamak için en yeni teknolojimizi kullan" ayarını etkinleştirin.
  3. Kullanıcı ayarları > görünüm kısmında donanım Ivmesi'ni devre dışı bırakın.

Bu adımları uyguladıktan sonra Discord'u yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini doğrulayın.

Dediğiniz yöntemlerin hepsini denedim ancak bir sonuca varamadım maalesef.

Son düzenleme:
Dediğiniz yöntemlerin hepsini denedim ancak bir sonuca varamadım maalesef.
Olabilir mi bilmiyorum ama biri "ses paneli" açıyor olabilir mi?
Bildiğiniz üzere artık Ses paneli kullanılabiliyor, ses panelinin gerçekten kullanılmadığına emin olduğunuz bir yerde ekran açıp deneyebilirsiniz.

Örneğin; Bir sunucu oluşturun ve sunucunun içinde bir ses kanalı oluşturun. Ardından oluşturduğunuz ses kanalına sağ tıklayıp "Kanalı Düzenle"ye basın. Burdan sonra "Ses Panelini Kullan" seçeneğini devre dışı bırakıp kaydedin. Birde o seste yayın açıp deneyin.

Bu sorun ne zamandan beri var?
Önce onu bulmaya çalışalım olmazsa eğer Discord hesabınızın şifresini de biliyorsanız uygulamayı silip yüklemeyi deneyin.
Bildiğiniz üzere artık Ses paneli kullanılabiliyor, ses panelinin gerçekten kullanılmadığına emin olduğunuz bir yerde ekran açıp deneyebilirsiniz.

Örneğin; Bir sunucu oluşturun ve sunucunun içinde bir ses kanalı oluşturun. Ardından oluşturduğunuz ses kanalına sağ tıklayıp "Kanalı Düzenle"ye basın. Burdan sonra "Ses Panelini Kullan" seçeneğini devre dışı bırakıp kaydedin. Birde o seste yayın açıp deneyin.
Bu durumda olabilir.

Durum yaklaşık 2-3 gündür var Discord'u silip yükledim ancak bir çözüm elde edemedim.
Dediğim adımları uyguladınız mı?