Kerim Demirkaynak
Uzman
Linux.
Gaming laptoplar aşırı ağır hocam, sıkıntı olur. Onun yerine ultrabook alabilir ki MSI Creator ve Matebook X Pro var buna örnek olarak.Konu sahibine önerim, eğer oyun yazılımları veya onun gibi işlem gücü yüksek alanlara yönelecekse gaming tipi bir cihaz almasıdır. Ama bu alan dışında ki yazılım alanlarına yönelecekse taşınılabilir bir cihaz istiyorsa MacBook aşırı lüks bir cihaz, tekrar ediyorum MacBook'lar kötü cihazlar değiller, sadece ülkemizde aşırı lüksler.
Yeni nesil ASUS Zenbook serisi, Huawei Matebook 14 gibi modeller kendini soğutma konusunda da, performans konusunda da kanıtlamış F/P açısından çok güzel cihazlar.
Ancak ben bir yazılımcı olarak ne olursa olsun, WEB yazılım üzerine çalışmadığın sürece daha güçlü cihazlar alman konusunda öneride bulunuyorum.
İki seçenekte çok güzel, ancak oyun yazılımı veya mühendislik yazılımları üzerinde yoğunlaşacaksa Asus'un ROG serisi daha uygun.Gaming laptoplar aşırı ağır hocam, sıkıntı olur. Onun yerine ultrabook alabilir ki MSI Creator ve Matebook X Pro var buna örnek olarak.
Elbette RAM'i düşük veya işlemcisi günümüze göre zayıf bir MacBook almayın.
Intel işlemcili bir MacBook artık alınmamalı.Bunu biraz daha kapsamlı ve düzgün bir şekilde düzeltim hocam. Alınacaksa 2017 ve altı MacBook alınmamalı. Bir de macOS RAM'i koklayarak çalıştığı için 8 GB RAM yeterli olacaktır (eğer basit bir yazılım yapılacaksa. Ama ağır olacaksa 16 şart). Lakin Intel işlemcili bir MacBook alınacaksa dediğim gibi 2017 ve altı alınmamalı.
Bak tekrar söylüyorum, saydığın hiçbir özellik bana 8 GB bir cihaza 75k verdiremez, giderim Huawei kullanırım, ya da Zenbook serisine yönelirim.
Ha yurt dışında olsam, ki zamanında öyleydim. Apple cihazları kullanıyordum ama bu ülkede bir öğrenciye yazılım için MacBook aldırmak ya lükstür, ya da fanboyluktur.
Bence de alınmamalı ama Windows sanal makinede performanslı çalışmıyor (eğer Windows için de yazılım yapılacaksa). Bu yüzden 2017 ve altı macbookları önermiyorum. Hem Clover ile üst seviye bir macOS kurulunca bile 2017 ve altı cihazlar yeterli olmadığından laptop fırına dönüyor resmen.
8 GB RAM'i duyduğum zaman beni kaşıntı tutuyor, millet para veriyor
Şimdi birileri gelir 8 GB RAM yetiyor der.
Sadece Intel değil, M1 ve M.2'de buna dahil. Windows tarafindaki Ultrabook tarafındaki cihazlar kullanılan Ryzen 7 ve i7'ler bu yongaları yanlışlıkla geçiyor. Ama pil ömründe halen Apple çok daha iyidir.![]()