Yazılım mühendisliği bölümüne rağbetin azalması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok darbe aldı, çok. Mesleğin bir ağırlığı vardı ama o da gitti.

Hocam hepsini izleyemem kusura bakmayın ama AI önlerini kapattı demek istiyor galiba.

Hocam şöyle söyleyeyim. AI çok gelişti bu işleri artık AI ın yapacağını dile getiriyor. Tabii ki yazılımcı ve PC mühendisine ihtiyac olacağını da söylüyor lakin eskisi kadar olmayacağını ve de belirli bir seviyedeki insanlara ihtiyaç duyulacağını belirtmiş. Temel bilimler üzerinde çalışmanın daha önemli olduğunu söylüyor birçok büyük şirket CEO'su. Bir de yapay zekanın dilinden anlayacak insanların olmasını gerektiğini söylüyor. Yapay zekaya neyi nasıl sorması gerektiğinin öğrenilmesinin büyük bir ihtiyaç olduğu dile getirmekte.

Aşırı mezun verdi, çok doğal. Bilgisayar ve diğer mühendisliklerde de aynısı olacak 5-6 sene içinde.
Oldu ki, bizim universite 60Kdan 90Kya indi

Bolumdeki erkek arkadaslarin yarisi oyun oynuyor, kadin arkadaslarin buyuk bir kismi ya masabasi is istedigi icin var ya da discilik istiyordu.

Ben de sinavda iki uc soru fazla yanlis yaptim diye istedigim yerlere gidemedim bu masabasi is istekli, okudugu bolumden gram zevk almayan, CTRL A ne anlama geliyor bilmeyen arkadaslar sebepli.

Sinaniyoruz. Ayvayi yedik. Istedigimiz bolume gittigimiz icin, 90 kisi arasindan 5 6 insan olarak ayvayi yedik.
Staj ariyorum devops, Linux ya da backend alaninda. Bileni duyani varsa durtuklesin lutfen.

Kimya mühendisliğindeyim, burada bile ipini koparan gelmiş. Fabrikada çalışmak deyince nasıl ya biz masa başı takım elbiseli olmayacak mıyız diye şaşıranlar var... Şu işi yapan falanca çok deli para kazanıyor oğlum/kızım sen de o işi yap enayiliği bitmedikçe bu böyle sürecek.

Sağlık babacım sağlık, her türlü iş garantisi var. Hele bi de hastanesi olan bi' okuldan mezunsan deme keyfe.

Ülkemizde klasik "garanti işin olsun kurtul/komşunun oğlu fena para kazanmış oku" bölümlerinden biri oldu maalesef. Okumak istiyorsan, ilgi alanın oysa ve iyi başaracağını düşünüyorsan oku. Bölümde talebin azalması demek iyi yapanların azaldığı veya gerek kalmadığı anlamına gelmez. Maalesef ülkemizde bölüm algısı yanlış. Zaten bir şeyi iyi yapıyorsan, kazanca çevirebildiğin bir dünyada yaşıyoruz.

Yazılıma azalmış olabilir. Şimdi de yeni bir türevi çıktı MIS veya Türkçe adıyla Yönetim Bilişimleri Sistemleri.

Bazı sektörlerin içinden geçtiler maalesef. Her ülkede okumuş, işini yapamayan insanlardan tonlarcası olacak.

Azalsında bende rahatça gireyim istediğim üniversiteye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…