Arkadaşlar merhaba,

bu sene üniversiteye başlayacağım. Şehir dışında okuma gibi bir düşüncem hiç olmadı çünkü kesinlikle kendi evimin rahatlığının yüzde birini bile yaşayamayacağımın farkındayım. Şöyle bir şey var; kendi oturduğum ilde bilgisayar mühendisliği var fakat yazılım mühendisliği yok. Komşu illerde ise yazılım mühendisliği de var.

Yazılım yerine bilgisayar okumak bana kendimi geliştirme ve güzel bir işte çalışma yönünden bir zorluk çıkarır mı? Bilgisayar ile yazılım arasında çok fark var mı? Okul eğitimi ile kalmayıp kendimi geliştirmem gerektiğinin de farkındayım bu arada. Yani kısaca bir bilgisayar mühendisi ve bir yazılım mühendisi tamamen aynı işte çalışabiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet aynı işte çalışabilir. Ayrıca bilgisayar mühendisliğinin iş kolunun yazılıma kıyasla daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ancak buna çok da takılmayın bence, sonuçta mühendis olacaksınız. Çoğu firmanın size karşı yoğunlaştığı nokta mühendis olmanız olacak. Hangi bölümü daha zevkli geçiririm, hangisinden daha zevk alırım bence buna bakın. Bana kalırsa bilgisayar mühendisliği okurdum.

Bilgisayar mühendisi yazılım mühendisinin yaptığı işi yapabilir ama yazılım mühendisi yapamaz. Bilgisayarda biraz daha elektronik işin içine giriyor.

Kamu üniversitesi olarak;
Yazılım mühendisliği en iyisi Ankara Üniversitesi'nde var.
Bilgisayar mühendisliği en iyisi ODTÜ'de var.

Bu iki üniversitenin karşılaştırılması gerekir. Üniversitenin prestiji de önemli.

Kamu üniversitesi olarak;
Yazılım mühendisliği en iyisi Ankara Üniversitesi'nde var.
Bilgisayar mühendisliği en iyisi ODTÜ'de var.

Bu iki üniversitenin karşılaştırılması gerekir. Üniversitenin prestiji de önemli.

Bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliğini içine aldığı için devlet üniversitelerinde genelde açılmıyor. Ama bazı derslere ağırlık azalıyor. Bence üniversite karşılaştırmaktansa dersleri karşılaştırmak daha iyi.

Bilgisayar mühendisliğinde temel seviyede elektrik-elektronik de görüyorsun. İşe girerken fark eder mi? Kimsenin umurunda değil. Mühendis ol yeter, elektrikçiler, makineciler bile yazılım sektörüne giriyor :)

Bilgisayar mühendisliğini yeni bitirdim bir fark yok. Takılma bu şeylere.

Müfredatın büyük kısmı aynı, bizde donanım olarak elektrik devreleri, elektronik devreleri, sayısal tasarım, sayısal elektronik gibi 4-5 tane ders var o kadar. 4-5 tane ders aldın diye de donanımcı olmuyorsun. Donanımdan anlaman için ilgili olup bizzat o alanda kendini geliştirmen lazım, üniversitede gördüğün donanım dersi seni donanımdan anlar hale getirmiyor, sadece bilgisayarın temelde nasıl çalıştığına dair biraz fikrin oluyor bu kadar. Zaten hoca da biz elektrik elektronik öğrencisi olmadığımız için basit düzeyde anlatıyordu. Donanım dersleri 2. sınıftaydı şuan hiçbir şey hatırlamıyorum.

Özetle FARK YOK. Benim ailemde dahil çevremdeki eş dost yazılım ve bilgisayarın çok farklı olduğunu sanıyor ama aynı. Emin ol cv'de kimsenin yazılım mı bilgisayar mı bakacağına sanmıyorum.

Ben hata ettim tembellik yaptım. Yeni yeni toparlıyorum 3-4 aya da işe girerim inşallah. Sana verebileceğim en büyük tavsiye önce ingilizceni hallet. Şuan bir de onla uğraşıyorum. İngilizceyi hele bir hallet sonra işin mühendislik tarafına bakarsın. En geç üniversite 2. sınıfın sonuna kadar ingilizce dökümanı rahatça okuyabilecek seviyeye gelirsen çok iyi olur. Hangi alanda çalışmak istiyorsan da 3. sınıf başlamadan karar ver sonra sıkıntı oluyor.

Bilgisayar mühendisliği daha ayrıntı veya belli yerlerde daha az anlatılıyor. Bilgisayar mühendisliği computation teorisi ve matematik ağırlıklı biraz daha ama yazılım mühendisliği belli bir yerden sonra kendine göre bir alana yoğunlaşıyorsun. Hiç elektronikle vs. uğraşılmak istemiyorsa yazılım seçmesi daha mantıklı.

Bilgisayar mühendisliği daha ayrıntı veya belli yerlerde daha az anlatılıyor. Bilgisayar mühendisliği computation teorisi ve matematik ağırlıklı biraz daha ama yazılım mühendisliği belli bir yerden sonra kendine göre bir alana yoğunlaşıyorsun. Hiç elektronikle vs. uğraşılmak istemiyorsa yazılım seçmesi daha mantıklı.
Yazılım yanında elektronik illa bulunur. Sonuçta bir şey programlıyorsun. Elektronik alet var karşında.