Dilin temellerine gayet hakimim ancak nasıl pratik yapacağım hakkinda fikrim yok. Her dilde burada takılıyorum ve devami gelmiyor.
Pratik yapmadıkça dile ne kadar hakim olduğunuzu kestirmeniz zor. İş, bildiklerinizi kullanmaya gelince aslında ne kadar hakim olduğunuz ortaya çıkıyor.
Temelleri oturtmak için (şartlar, döngüler, aritmetik işlemler, diziler ve diğer veri yapıları...) algoritmik problem çözme sitelerine başvurabilirsiniz. LeetCode, bu konuda oldukça hoş bir site. Problem listesine
buradan erişebilirsiniz. Problemleri zorluğa göre sıralayabilir, dilediğinizi çözebilirsiniz. Bu sayede somut bir amacınız olmuş olacak. Çözemediğiniz soruların başkalarınca açıklanmış çözümlerini de inceleyebiliyorsunuz. Ben kodlamaya C++ ile başladım diyebilirim, bu problemler sayesinde temelleri iyice oturttum. Sonrasında diğer dillere geçişim oldukça rahat oldu çünkü temeller pek değişkenlik göstermiyor, daha çok syntax değişiyor. Onu da dokümantasyonları okuya okuya öğreniyorum.
Temelinizin oturmuş olduğunu düşündüğünüzdeyse önce proje fikri bulup sonra onu geliştirmeye çalışmanız çok yararlı olacak. Şu an JavaScript öğreniyormuşsunuz, pratik dostu bir dil. Basit bir web projesi yapabilirsiniz. Mesela ben şu an
Wordle benzeri bir proje geliştirmeye çalışıyorum, size de aynısını önermemem için bir sebep yok. : ) Tabii ben
Vue diye bir framework kullanıyorum, rahatlık sunuyor ancak basit bir proje için böyle bir zorunluluk yok. Basit etkileşimleri düz JavaScript'le de sağlayabilirsiniz. Bir delilik yapıp siz de böyle bir framework öğrenmeye kalkabilirsiniz, eğlenceli olur çünkü meyveleri çok tatlı oluyor. : D